Mobile Menu

Langinkosken perhokalastusalue

Elämysurheilu
Langinkoski, Kotka
  • Langinkosken perhokalastusalue kuva 2
  • Langinkoski Talvi

Langinkoski on Kymijoen kalapaikoista alin ja sen kuohut päättyvätkin käytännössä mereen. ”Lankkari” on kiistatta Kymijoen ja ehkä koko eteläisen Suomen paras meritaimenkoski, josta saadaan vuosittain lohien lisäksi lukuisia hienoja, juuri jokeen nousseita meritaimenia.


Langinkosken urheilukalastuksen historia ulottuu ainakin 1880-luvun lopulle, jolloin Venäjän keisari Aleksanteri III rakennutti kosken rannalle Keisarillisen kalastusmajan ja sai haltuunsa kosken kalastusoikeudet. Kalastusmaja sijaitsee kosken itärannalla ja on nykyisin museona alkuperäisessä asussaan. Kosken kalastusoikeudet kuuluvat Suomen valtiolle.
Langinkoskella kalastus on sallittu vain perinteisin perhokalastusvälinein, ja kalaan pääsee kerrallaan 8 kalastajaa. Langinkoski on Metsähallituksen omistamaa luonnonsuojelualuetta, ja kalastuksen järjestelyistä koskella vastaa Villi Pohjola. Esimerkiksi tulen teko on alueella kielletty, ja Siikakosken kalastusalueesta poiketen koski on rauhoitettu kalastukselta 1.10. – 15.11. välisen ajan. Alueella on voimassa oma erillinen kalastussääntö.


Lisätietoja Kymijoen jokikalastuksesta www.lohikeskuskotka.fi www.kalastajankymijoki.fi

Katso myös