Mobile Menu

Nämä sinun on pakko kokea seudulla!

Seudulta löytyy jokaiselle jotakin. Uppoudu historiaan, luontoon tai extremeaktiviteetteihin, sopiva kohde on ulottuvillasi. Lähde rohkeasti seikkailuun!

PYHTÄÄN KIVIKIRKKO

Pyhtään Kivikirkko.jpg

Pyhtään kirkko on rakennettu noin vuonna 1460 Kymijoen Pyhtään haaran ja Turusta Viipuriin kulkevan Suuren Rantatien, Kuninkaantien, risteyskohtaan. Kirkon sisäarkkitehtuuri on korkeatasoista ja vaikuttavaa katseltavaa ja tutustumisen arvoinen erikoispilareineen ja holviratkaisuineen. Kolmilaivaisen kirkkosalin holveissa ja seinissä on keskiaikaista maalauskoristelua.

SIRIUS SPORT RESORT

Sirius toteuttaa ihmisen ikiaikaisen unelman lentämisestä – hauskasti ja turvallisesti. Lentämisen lisäksi Siriuksessa puhaltavat aina suotuisat surffituulet niin aloittelijalle kuin konkarillekin. Kiipeily- ja köysipuisto sekä suppaus tarjoavat vauhdikasta hupia koko perheelle.

AKVAARIOTALO MARETARIUM

Maretarium

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalalajeja ja vesien pieneläimiä voit nähdä yli 60 erilaista. Akvaariokierroksen ohessa voit tutustua luontokuvanäyttelyyn, katsella luontofilmejä, puuhailla luontokoulussa, lounastaa kahvilassa ja ostaa matkamuistot Meripuodista.

MERIKESKUS VELLAMO

Merikeskus Vellamo kätkee seiniensä sisään Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon sekä Tietokeskus Vellamon lukuisat tarinat menneestä ja tästä hetkestä sekä kaikuja tulevasta. Nälän yllättäessä museovieraita palvelevat myös ravintola Laakonki ja museokauppa Plootu. 

SALPALINJA

Itsenäisen Suomen eräs merkittävimmistä voimanponnistuksista on Salpalinja, itärajan puolustukseksi viime sotien aikana rakennettu linnoitusketju. Matkailijat pääsivät 1980-luvulla ensi kertaa tutustumaan Salpalinjan linnoitteisiin, kun Virolahden Bunkkerimuseo ja Miehikkälän Salpalinja-museo perustettiin. Alue tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen kauniissa kaakkoissuomalaisessa luonnossa. Salpalinjaa mukaileva 50 km:n mittainen retkeilyreitti Salpapolku tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön.

LINNOITUS JA HAMINA BASTIONI

Haminan historiallisen ympyräkaupungin tarina alkaa jo 1600-luvulta. Vanhan keskustan ympyräkaduilla nähtävyydet ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Kaupunkiin ja sen historiaan voikin parhaiten tutustua keskustaa ympäröivän linnoituksen valleilta. Hamina Bastioni muodostettiin vuonna 1998 rakentamalla linnoituksen keskusbastionin yhteyteen ainutlaatuinen tapahtuma-areena, joka kesäisin saa ylleen Euroopan suurimman purettavan telttakatoksen.