Mobile Menu

Näitä kannattaa ostaa lahjaksi tai matkamuistoksi Kotkan-Haminan seudulta!

  • Joulupallo Kombossa
  • Hilla ja Liisi kirjalevy
  • Maanatiri pyyhkeet
  • Tandem g kassi
  • Saunatuoksut Kombo
  • Tamburiinin jouluista Mervi Liimatainen
Tarvitsetko lahjaa ystävälle, kummilapselle tai -tädille? Oletko etsimässä ainutlaatuista matkamuistoa Kotkan-Haminan seudulta? Tuntuuko, että ei jaksaisi kiertää marketteja? Tässä pari lahjavinkkiä.

Kummitäti voisi ilahtua vaikkapa Maanatirin suomalaista luontoa ja maisemia kunnioittavista tuotteista. Valokuvatekstiilit on suunnitellut ja valokuvannut kotkalainen Tiinamari Vilkko. Koivurunkoiset keittiöpyyhkeet hehkuvissa väreissä löytyvät Kombo-kaupasta Kotkan kauppatorin laidalta. 

Kombosta löytyy myös muita paikallisia tuotteita, kuten Omaman pussukoita ja laukkuja, joista vastaa kotkalainen Tanja Taipale. Kirjekuoreen sujahtaa helposti postiin Tandem Graphicsin kestokassi Kotkansaaren kartalla. Ja kaikenlaista ihanuutta tunnelmaa tuomaan tai koristeeksi kotiisi. 

Saisiko olla saunaan hieman kanelin tai savun tuoksua? Tai ehkä ensin sauna puhtaaksi Euca-pesutiivisteellä, jolla puhdistuvat sauna, vaatteet – koko koti. Myös nämä löytyvät Kombo-kaupasa, jossa tarjolla Parttia Green Bouguetin laaja tuotevalikoima.

Merellisiä sisustustuotteita tekee kotkalainen Mia.O, jonka tuotteita on Tamburiinissa (Keskuskatu 17, Kotka) ja Merikeskus Vellamon kaupassa. Suvun uudelle jäsenelle lahjaksi suloinen tyyny, jossa nalle, keinuhevonen tai sateenvarjon kanssa tepastelevat kissat. 

Tamburiinissa yhdistyvät uusi ja vanha. Koristeiden ja sisustustuotteiden lisäksi voi löytää mm. puuttuvan Arabian kahvikupin, lp-levyjä tai kristallilaseja. Jouluiset vanerista sahatut joulukoristeet ovat liikkeen omaa tuotantoa. Ja kaikkea muuta ihanuutta, joista helposti löytyy mukaan puuttuva lahja.

Merikeskus Vellamon puoti keskittyy merellisiin tuotteisiin, mutta muutakin löytyy. Mia.O:n tuotteiden lisäksi mm.  kotkalaisen Mincasin hehkuvia puisia rannerenkaita ja kaulanauhoja. Tai miltä kuulostaisi tuore Emma-ehdokas eli Hilla ja Liisi -kirjalevy? Mukana yhteistyössä mm. Kymi Sinfonietta. Helmikuun alussa selviää, saako levy Emma-palkinnon lasten albumi -sarjassa.

Mikäli haluaisit paikallisten käsityöläisten töitä käy Miehikkälän käsityöläisten puodissa, joka on avoinna to-pe 9-14, la 10-13 (os. Keskustie 1 A 3). Tai vaikka Jaanan lahjapuodissa, josta löytyy henkilökohtaiseksi brodeeratut lahjat sekä Hamina -tuotteita ja matkamuistoja.

Lisää shoppailupaikkoja löytyy tästä.