Mobile Menu

Missä joulupukki luuraa?

  • WHJ Hamina Bastioni
Tässä varmat paikat bongata pukki! Joulupukki on moneen paikkaan ihmeellisesti yhtä aikaa ehtivä hyvän mielen tuoja. Salamana hän siirtyy tapahtumasta toiseen, jotta lapset pääsevät hänen puheilleen kertomaan hartaimmat lahjatoiveensa. Lue tästä, missä voit bongata pukin Kotkan-Haminan seudulla, ja mitä muuta kivaa joulutapahtumissa on tarjolla!

Kurvaa Kotkan Joulunavaustapahtumaan 

Kotkan joulu avataan perinteisesti Kotkan kauppatorilla, kauppakeskus Pasaatissa ja torin läheisyydessä. Kivan tunnelman takaavat mm. Pop Harmonian jouluiset musiikkiesitykset, lasten ja perheiden runo- ja leikkihetki sekä torille ja kävelykadulle sytytettävät jouluvalot.

Ohjelmassa on myös kaikille avoin piparkakkutalo- ja joulupiparin koristelukilpailu. Tuo oma, hieno teoksesi mukanasi Cafe Paussin ikkunaan – yleisö saa äänestää niistä suosikkinsa. Ja kyllä, täällä vierailee Joulupukki, joten saavu Pasaatin 2. kerrokseen bongaamaan punanuttu! Myös Muumit esiintyvät ja ovat tavattavissa Pasaatissa.

Kotkan Joulunavaus la 25.11. klo 10-14, Kotkan kauppatori & Pasaati

Sitten vauhdilla Virolahdelle joulumyyjäisiin!

Pukki on kyllä ehtiväistä sorttia! Tai sitten hän osaa nykyajan virtuaalitemput, koska on yhtä aikaa Kotkan Joulunavauksen kanssa Virolahdella joulumyyjäisissä. Onkohan hän siellä tekemässä joulukoriste- tai leivonnaisostoksia? Käy vaklaamassa ja kuiskuta samalla omat toiveesi!

Pukki ehtii viivähtää paikalla osan päivää, mutta ainakin tonttuja on paikalla. Ohjelmassa on lisäksi tonttupaja, joulukahvio, elävää musiikkia, talutusratsastusta islanninponilla ja arpajaiset. Tapahtuman järjestää Virojoen päiväkodin vanhempien retkiryhmä, ja tapahtuman tuotto menee päiväkodin lasten retkien järjestämiseen.

Joulumyyjäiset Sammontalolla la 25.11. klo 9-13, Rantatie 2, Virojoen keskusta

Osallistu Joulunavauskulkueeseen Haminassa

Haminassa itse Joulupukin johtama kulkue lähtee Haminan Raatihuoneelta klo 17 kohti toria. Kulkueessa mukana ovat myös joulupukin muori, tonttuja, lumiukko, kirjuritonttu ja ihana lumikuningatar! Kaikki ovat tervetulleita mukaan kulkueeseen tonttulakin ja lyhdyn kera tai ilman.

Kulkueen saavuttua Kauppatorille ohjelmassa on muun muassa musiikkia, tonttujen touhuja, kaupunginjohtajan tervehdys, arpajaiset, makkaranmyyntiä + muuta kojumyyntiä, pipareita ja mehua, poniratsastusta, polkuautoajelua sekä tietysti mahdollisuus tavata itse pukki.

Haminan Joulunavaus pe 1.12. klo 17-18, Raatihuoneentori ja Kauppatori

Löydä pukki Wanhan Holviston Joulu -tapahtumassa

Wanhan Holviston Joulu -tapahtumassa Hamina Bastionissa voit kurkistaa pukinpajaan ja tavata joulupukin ja tonttumuorin. Varmuuden vuoksi voit vielä kirjoittaa heille kirjeen paikan päällä, testata mitä kiltteyskone sanoo ja askarrella askartelupajassa. 

Perheen kanssa voi ottaa kuvan Talven ihmemaassa. Bastionin tunnelmallisessa holvistossa on myynnissä maistuvia jouluherkkuja ja kivoja käsityötuotteita vaikka lahjaksi. Bastionipihalla on kotieläinpiha, poniratsastusta, makkaranpaistoa ja talvisia satuhahmoja.

Perinteinen joulumaa Kotkan Klubilla su 3.12. klo 11-17

Nauti koko perheen voimin joulumaan tunnelmasta Kotkan Klubilla. Joulumaassa tarjolla hauskaa puuhailua koko perheelle. Tervehdi joulupukkia ja nappaa ikimustoinen kuva. Tanttupajassa kirjoitat toiveet pukinkonttiin. Tarjolla ongintaa, kasvomaalausta, tonttupaja askarteluamamman riisipuuropata & herkkupöytä, hembölen eläimet, glögipadat, joulumusiikkia, myyjäisiä ja arpajaisia, makkaranpaistoa. 

Kalayö Maretariumissa 5.12. 

Kalojen yönä Maretariumissa pääset seuraamaan, kun joulupukki sukeltaa Itämeri-altaaseen kaloja ruokkimaan! Illassa mukana myös Hanna Hauki sekä Hippo. Tarjolla mehuglögiä ja pipareita. Pääsyliput 5€/henkilö. Tervetuloa koko perhe!

www.maretarium.fi

Wanhan Holviston Joulu pe-la 9.-10.12. klo 10-16, Hamina Bastioni, Raatihuoneenkatu 12, Hamina

Kansainvälistä menoa Pyhtäällä koko perheelle

Pyhtäällä on tarjolla kansainvälisiä vaikutteita maailmalta ja paikallista lähiruokaa. Sillä aikaa kun kerrot toiveesi joulupukille ja kirjuritontulle heidän omassa teltassaan, voivat vanhemmat maistella hehkuviiniä ja herkullisia makkaroita. Tästäkin koko perheen tapahtumasta löytyy joulun tunnelmaa sekä monenlaista ostettavaa käsitöistä leipään ja leivonnaisiin.

Motellinrannan Joulutori la 16.12. klo 10-13, Siltakylä, Pyhtää 

Viime hetken toiveet Vilniemen Joulusatu -tapahtumassa

Vilniemen Joulusatu-tapahtumalla on jo yli 60 vuoden perinne. Niin monena vuonna jo ovat lapset ja aikuiset vaeltaneet Vilniemen Lupinmäelle, jännittävään paikkaan nimeltä Rasvaturkki. Siellä metsän hämyssä ja tulien loisteessa odottavat Joulupukki ja kirjuritonttu, jotka ottavat vastaan viime tingan lahjatoiveita.

Vilniemen Joulusatu su 17.12. klo 16-19, Vilniementie 656, Hamina

 

Katso kaikki joulutapahtumat tästä