Mobile Menu

Pyhtään Keihässalmi - Saariston portti

keihässalmi.jpg

Pyhtään Keihässalmi - Saariston portti
60° 25,9' N / 26° 39,2' E 

Pyhtään Keihässalmen vierassatama on oiva portti Itäiselle Suomenlahdelle. Se tuo keskelle kaunista luontoa, merta ja luonnon rauhaa. Läheinen Itäisen Suomenlahden kansallispuisto on ainutlaatuinen luontokohde retkeilijöille, lintuharrastajille ja kalastajille. Kesäperjantaisin Keihässalmen vierassatamassa käy varsinainen kuhina. Silloin kalastajat saapuvat satamaan myymään tuoretta kalaa.

Pyhtään merellisiin maisemiin voi tutustua myös meloen. Kesäisin seudun melojat järjestävät melontaretkiä merelle ja Kymijoelle. Oli sitten liikkeellä kanootilla tai veneellä, vierasvenesatamasta matkaa helposti Kymijoen suistoja pitkin aina vaikkapa  Stockforsin historialliselle tehdasalueelle.

Pyhtää on Suomen vanhimpia kuntia ja siellä komeilee kaunis keskiaikainen kivikirkko. Ja jos vähän vauhdikkaampi meno houkuttaa, Sirius Sport Resort tarjoaa kiipeilyä, tuulitunnelilentämistä ja minigolfia.

Easy Sail! Keihässalmen satamaan on helppo tulla merikarttaan merkittyä syväväylää pitkin, syväys satamassa on 1,8-4,0 metriä. Laituriin kiinnitytään sivukiinnityksellä ja toistaiseksi laiturimaksua ei peritä, koska palveluja vasta kehitetään.


Etsimme yrittäjää Keihässalmen puuidylliin
Rakennukset ovat merkittävä osa alueen historiaa. Keihässalmi toimi aikanaan tukkien uittoväylänä Kotkan paperitehtaille ja uittotoiminnan päällikkö asui Keihässalmessa.  30MILES-hankerahoituksen turvin Keihässalmen idyllisten puurakennusten ulkoverhoukset kunnostettiin ja alueelle tehtiin viheraluesuunnitelma. Samalla aluetta siistittiin istutuksin ja kiveyksin.
Vanha asuinrakennus on kunnostettavissa kahvila tai ravintolatilaksi sekä varasto- ja saunarakennukset voidaan kunnostaa esimerkiksi wc- ja suihkutiloiksi. Satama etsii sen liiketoimintojen kehittämisestä kiinnostunutta tahoa. Lisätietoja taini.rajala@cursor.fi.

Lue lisää tästä.