Mobile Menu

Pertsa ja Kilu -elokuvan näyttelijäkaksikko valittu

Pääroolien esittäjät Taavi Vartian ohjaamaan Pertsa ja Kilu -seikkailuelokuvaan on valittu. Päärooleihin elokuvaan valikoituivat kotkalaiset 10-vuotias Oskari Mustikkaniemi sekä 11-vuotias Olavi Kiiski. Molemmat nuoret lahjakkuudet ovat innoissaan tulevista elokuvarooleistaan ja odottavat jo kuvausten alkamista. 

Koko kevään mittainen Pertsan ja Kilun hakuprosessi käynnistettiin helmikuussa ja innokkaita nuoria hakijoita oli lähes 100.  Hakuaika päättyi maaliskuun lopussa, minkä jälkeen aloitettiin hakemusten ja esittelyvideoiden läpikäynti. Mukana oli paljon hyviä hakemuksia, mutta loppujen lopuksi toukokuussa toteutettuihin 1. vaiheen koekuvauksiin valittiin mukaan 18 poikaa. Valintoja jatkettiin niin, että seuraavissa koekuvauksissa oli 9 poikaa. Näiden loistavien 9 pojan joukosta valikoituvat lopulta Pertsa ja Kilu. 

Elokuvan roolitus toteutettiin yhteistyössä Kaakon elokuvakomission/ Cursorin kanssa. Elokuvan tuottajana toimii Mika Ritalahti / Silva Mysterium Oy. Ohjaaja Taavi Vartia oli itse mukana tekemässä valintoja koko hakuprosessin ajan. Nostalgisissa tunnelmissa oltiin toisen vaiheen koekuvauksissa, kun nuorten näyttelijänalkujen roolisuorituksia oli katsomassa myös 2000-luvun TV-sarjassa Pertsana esiintynyt Joona Mielonen. 

Seuraavaksi toteutetaan Pertsa ja Kilu -elokuvan promotraileri, joka kuvataan vielä kesän 2018 aikana Kotkassa. Itse elokuva on tarkoitus kuvata vuonna 2019-2020.  Promotrailerin kuvausten yhteydessä kuvataan myös toinen, lyhyempi demotraileri ”Kaspar The Viking” -nimiselle tuotannolle, joka on myös Vartialla tällä hetkellä työn alla. 

Pertsa ja Kilu ei suinkaan ole uusi juttu Taavi Vartialle. Vuosina 1999-2000 Vartia käsikirjoitti ja ohjasi Ylelle 12-osaisen sarjan ”Pertsan ja Kilun uudet seikkailut”. TV-sarja oli kuvattu lähes kokonaisuudessaan Kotkassa, jolloin Joona Mielosen rinnalla Kilun roolissa nähtiin Ville Turtiainen. Nyt kehitteillä oleva elokuva perustuu tarkemmin alkuperäisiin kirjoihin, mutta käsikirjoitukseen Vartia on halunnut jättää jälleen oman kädenjälkensä näkyviin. ”Pertsaa ja Kilua ei suoranaisesti sijoiteta 50-luvulle, mutta ei myöskään alleviivatusti nykypäivään. Elokuvasta tehdään mahdollisimman ajaton, mutta nykyaikaisin keinoin toteutettu vauhdikas seikkailuelokuva”, luonnehtii Vartia.

Elokuvan roolitukset eivät suinkaan ole vielä tässä, vaikka Pertsan ja Kilun näyttelijät ovatkin löytyneet. Elokuvaan roolitetaan vielä myöhemmin myös muita lapsinäyttelijöitä. Näistä tiedotetaan myöhemmin ensi vuoden puolella. 

Kaakon Elokuvakomissio
Johanna Kunttu 
johanna.kunttu@cursor.fi, +358 40 190 2569

Taavi Vartia
taavi.vartia@gmail.com , +(358 44 3000239)