Mobile Menu

Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta 13.11.

Vaahteranmäen Eemeli -näytelmä siirtyy kesälle 2021. 

 

Kesällä Kotkassa kuvattavan Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta on 13.11. Ohjaaja, käsikirjoittaja Taavi Vartia julkisti ajankohdan tiedotustilaisuudessa 5.5. Sen sijaan Kyminlinnan kesäteatterin Vaahteranmäen Eemeli -näytelmä siirtyy kesälle 2021. Syynä on maan hallituksen asettama rajoitus, jonka mukaan tilaisuuksissa saa olla enintään 50 henkilöä koolla.

Pertsa ja Kilu -elokuvan pienryhmäkuvaukset alkavat 26.5. studiossa. Elokuvan pääkuvausjakso on 22.6.-24.7. Kuvaukset painottuvat Kotkaan Suullisniemen ja Popinniemen alueella, mutta myös joitakin kohtia kaupungin keskustassa. Samat paikat olivat esillä myös 20 vuotta sitten Vartian tekemässä tv-sarjassa.
- Mietimme, voisimmeko käyttää samoja taloja kuin 20 vuotta sitten, mutta ne ovat aika huonossa kunnossa, Vartia kertoo. Elokuvan leikkaus käynnistyy jo kuvausten aikana, muut jälkityöt niiden loputtua.

- Elokuva sijoittuu ajattomaan aikaan. Se ei ole 50-lukua, ei epookkia eikä tätä päivää. Siinä on viitteitä 50-luvusta ja samalla nykypäivästä. Esimerkiksi autona on Chevrolet pickup, joka on samalla vanha että nykypäivää, Vartia kuvaa.

Kesäteatterinäytelmään Vaahteramäen Eemeli ehdittiin jo valita lapsinäyttelijät, joita on tarkoitus käyttää myös kesällä 2021. Tämän vuoden puolella tehdään näytelmän puvustusta, lavasteita ja hankitaan rekvisiittaa. 

Kotkan-Haminan seudulta mukana on Kaakon elokuvakomissio.

Teksti: Mervi Liimatainen 
Kuva: Joonas Vartia