Mobile Menu

Kotkan-Haminan seutu kutsuu kotimaisia vaikuttajia seikkailulle elokuussa

Kothamadventure banneri

Kotkan-Haminan seudun matkailu järjestää elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-26.8.2018 kotimaisille vaikuttajille suunnatun #KotHamAdventure -tapahtuman. Bloggaajat, tubettajat, instagrammaajat ja muut sisällöntuottajat kutsutaan tutustumaan Kotkan-Haminan seudun historia- ja luontokohteisiin. Tarjolla on muun muassa koskiuintia, koskenlaskua, jokijoogaa, korsupiknikkiä, Salpalinjaan tutustumista ja hevosaktiviteetteja. Mukaan mahtuu 50 vaikuttajaa.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanina on Harjun oppimiskeskus Virolahdella. Mukana ovat myös Merikeskus Vellamo ja Ravintola Laakonki, Erämys – Keisarin Kosket Oy, Yogelina, Virolahden Bunkkerimuseo, Miehikkälän Salpalinja-museo, Takatalo & Tompuri Brewery sekä Ole Hyvä Luonnontuote.

”Idea tapahtumaan lähti viime vuoden lopulla, kun keskustelimme Harjun oppimiskeskuksen kanssa vaikuttajamarkkinoinnista. Tämän jälkeen ohjelmaa oli luontevaa lähteä rakentamaan meidän seudun mielenkiintoisen historian ja upean luonnon ympärille”, kertoo tapahtumaa koordinoiva Tiia-Mari Eilola Cursor Oy:stä.

”Olemme viime vuosina alkaneet panostaa vaikuttajamarkkinointiin, koska sen avulla tavoittaa kohderyhmiä, joita ei perinteisin markkinointikeinoin välttämättä tavoita. Tässä mittakaavassa olevaa vaikuttajatapahtumaa seudulla ei kuitenkaan ole aiemmin järjestetty. Nyt ensimmäisellä kerralla tapahtuma on suunnattu kotimaisille vaikuttajille, mutta toivottavasti pääsemme järjestämään vastaavia tapahtumia tulevaisuudessa myös kansainvälisille vaikuttajille. #KotHamAdventuren voisi jatkossa järjestää myös eri teemoilla, esimerkiksi talvella talvi- ja sisäaktiviteettien ympärille”, Eilola jatkaa.

”Tapahtuma on jo nyt herättänyt selkeää kiinnostusta, sillä heti parin tunnin sisällä ilmoittautumisen avautumisesta saimme melkein parikymmentä hakemusta ympäri Suomea”, toteaa tapahtuman markkinointia hoitava Marianne Mokkala-Räty Cursor Oy:stä.

Elämyksiä ja seikkailuja sisällöntuottajille

Ensimmäisen tapahtumapäivän pelipaikkoina toimivat pääosin Merikeskus Vellamo ja Kymijoki. Osallistujat majoittuvat Harjun oppimiskeskuksessa, ja sunnuntai vietetään Virolahden ja Miehikkälän aktiviteetteihin tutustuen.

”Kerrassaan mahtavaa, että pääsemme esittelemään Harjun oppimiskeskuksen historiaa, nykypäivää ja matkailuaktiviteetteja Suomen parhaille sisällöntuottajille. Toivomme, että tämän tapahtuman myötä tietoisuus Virolahden matkailumahdollisuuksista kasvaa ja pystymme tulevaisuudessa houkuttelemaan Harjuun yhä enemmän omatoimimatkailijoita ja ryhmiä.” kertoo Harjun oppimiskeskuksen markkinointisihteeri Katja Vaske.

Mukana menossa on myös IKILOMALLA, paikalliset sisällöntuottajat, jotka ihastuivat Kotkan-Haminan seutuun niin, että päättivät jäädä pidemmäksi aikaa:

”Maailmanmatkalta saavuttuamme meistä tuli Titan kanssa todellisia Kotkan-Haminan seudun seutufaneja!” kertoo YouTuben IKILOMALLA-matkailukanavan toinen perustaja Thomas Halloran. ”Helsinkiin paluun sijasta päätimme asettua aloillemme Kotkaan, ja mitä enemmän olemme tutustuneet seudun monipuoliseen luontoon ja mahdollisuuksiin, sitä tyytyväisempiä olemme päätökseemme”, Halloran jatkaa. ”On mahtavaa olla mukana järjestämässä #KotHamAdventure -viikonloppua ja päästä esittelemään seudun timanttisimpia kohteita matkailusta kiinnostuneille sisällöntuottajille. Toivottavasti mahdollisimman moni heistä ihastuu kotiseutuumme!”, Halloran lisää.

Hakuaika tapahtumaan päättyy 31.5.2018. Mukaan valituille seikkailijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään viikolla 25. Helsingistä järjestetään menopaluu-kuljetus, mutta tapahtumaan odotetaan osallistujia eri puolilta Suomea.

Tapahtuman tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.visitkotkahamina.fi/kothamadventure

 

Lisätietoja:

Tiia-Mari Eilola, asiantuntija, matkailu / Cursor Oy

040 190 2528, tiia-mari.eilola@cursor.fi 

Marianne Mokkala-Räty, yhteisötuottaja / Cursor Oy

040 190 2535, marianne.mokkala-raty@cursor.fi

Luonnostaan vahva Kotka-Haminan seutu koostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista sekä Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kunnista. Seudulta on lyhyt etäisyys niin Helsinkiin kuin Pietariinkin. Alueella sijaitsee Suomen suurin yleissatama. Helsinki ja Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentoasema ovat vain reilun tunnin ajomatkan päässä.

Kotkan-Haminan seudulla voi nauttia merestä ja saaristosta, Kymijoen kuohuista ja maaseudun rauhasta, Kotkan palkituista kaupunkipuistoista, historiallisesta ympyräkaupunki Haminasta, kansallispuistoista, Salpalinjasta ja arktikasta. Rantaviivaa seudulta löytyy yhteensä yli 1700 kilometriä. Seudulla on myös monipuolinen kattaus kansainvälisiä tapahtumia ja eloisa kulttuuritarjonta.