Mobile Menu

Kotka etsii Alvar Aallon Kantolalle uutta yrittäjää

Kotkan kaupunki etsii arkkitehtimestari Alvar Aallon suunnittelemalle tehtaanjohtajan asuintalo Kantolalle uutta matkailuyrittäjää. Haussa on kumppani, joka loisi Kantolasta metsäteollisen kulttuurihistorian ja taiteen kärkikohteen Kotkan matkailutarjontaan.
Kantola sijaitsee Kotkan Sunilassa, joka on asemakaavasuojeltu Sunilan sellutehtaan virkailijoille ja työväestölle vuosina 1936-1954 rakennettu asuinalue. Kumpuilevaan maastoon mäntyjen keskelle suunniteltu Sunila oli aikoinaan modernin asumisen kansainvälinen esimerkkikohde. Sen sanotaan olevan Suomen ensimmäinen metsälähiö. Helsinki-Vantaan lentokentältä ajo Sunilaan kestää tunnin ja vartin E18-moottoritietä itään.

Tehtaanjohtajan asuintalo Kantola on asuinalueen huippukohde, jonka suuri piha laskeutuu meren rantaan. Noin 450-neliöiseen Kantolaan kuuluu myös hirsinen rantasauna ja kivilaituri, josta on suora yhteys Suomenlahdelle.
”Kantola ja sen rantasauna soveltuvat sellaisen visionäärisen matkailuyrittäjän käyttöön, joka ymmärtää kohteen kulttuurihistoriallisen potentiaalin ja lähtee sitä hyödyntämään myös kansainvälisten matkailijoiden palvelemiseksi,” kertoo Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen.

”Talossa on toimiva keittiö, neljä makuuhuonetta ja hiljattain investoitu laadukas ripustusjärjestelmä, joka soveltuu näyttelytoimintaan. Talossa on myös alkuperäistä kalustoa ja hieno tunnelma. Toivomme löytävämme yhteistyökumppanin, joka profiloisi Alvar Aallon Kantolan teollisen kulttuurihistoriamme ja taiteen kärkikohteeksi,” Hannonen lisää.

Talon tulevaa käyttöä on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden ja seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Kantolan tiloja voi jo tällä hetkellä vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön Kotkan kaupungin asiakaspalveluyksikkö Ruorin kautta. Paikallinen asukasyhdistys Pro Sunila ry on apuna talon esittelemisessä ja aukipitämisessä.

”Taloon etsitään innostunutta ja kehittämishaluista matkailuyrittäjää. Kilpailutuksen voittaa toimintakonseptin ja vuokratulon paras yhdistelmä. Toisin sanoen Kantolalle etsitään sopivinta yhteistyökumppania, joka vakuuttaa osaamisellaan. Aallon Sunila on uniikki kulttuuriympäristö, jonka historia ja tarinat vain odottavat paketointia suomalaisesta arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille matkailijoille, ” kertoo projektipäällikkö Noora Kiili Cursor Oy:stä. 
”Alueella on myös muita kiinnostavia kiinteistöjä, kuten myynnissä oleva entinen sauna- ja pesularakennus. Sen tontti on jo valmiiksi kaavoitettu majoituskäyttöön”.

Kohteesta kiinnostuneet kutsutaan ensin tutustumaan taloon ja haastatteluihin. Yrittäjille jaetaan tarkempi tietopaketti kilpailutuksesta tapaamisen yhteydessä. Lisätietoja voi kysyä, sekä tutustumisajan voi varata Cursorin projektipäällikkö Noora Kiililtä. Yrittäjäkilpailutus ja valinta tehdään toukokuussa.

Lisätiedot kilpailutuksesta ja tapaamisajan varaus yrittäjille: 
Cursor Oy, projektipäällikkö Noora Kiili, noora.kiili@cursor.fi, puh. 040 1902 573  


Kantolan esittely, kuvia ja pohjapiirrokset:
https://www.alvaraaltosunila.fi/kantola

Kantola Kotkan kaupungin sivuilla, ladattava PDF-esite tiloista: 
http://www.kotka.fi/hallinto_ja_talous/virastot_ja_laitokset/konsernipalvelut/kaupunkisuunnittelu/toimitilahallinto/kantola

Kantola ja linkki virtuaalikierrokselle Googlen Street View -palvelussa Alvar Aalto -säätiön sivuilla:
https://www.alvaraalto.fi/arkkitehtuuri/kantola/

Sunilan esittely matkailijoille:
https://www.visitkotkahamina.fi/nae-ja-koe/kokous-ja-juhlapalvelut/alvar-aallon-sunila-kotka

Sunilan esittely investorille:
https://www.visitkotkahamina.fi/sv/invest/aalto-sunila-design

Alvar Aallon Kantola Sunilassa:
• pinta-ala n. 450m2
• iso kokoustila, jossa tekniikka
• 2 kokoustilaa
• 2 aulaa
• ruokatila
• iso keittiö ja kylmähuone
• 4 makuuhuonetta
• 2 julkisen tilan wc:tä ja 1 wc keittiön takatiloissa
• kylpyhuone, jossa amme

Hirsisauna
• noin 60 m2
• iso ja pieni pukuhuone
• pieni keittiö
• wc
• sopiva noin 10 – 15 hengelle