Mobile Menu

Kotka Art tulee taas – ja levittää tällä kertaa nykytaidetta ympäri kaupunkia

Kotka Art.jpg

Kotka Art järjestetään toista kertaa 13.6-12.8.2018 Kotkassa.

Tänä vuonna Kotka Artin teemana on luonto. Teemaa lähestytään pohtimalla ympäristöä ja ekologisuutta, luonnon vaikutusta ihmiseen sekä ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Näyttely tutkii luontoa, luonnollisuutta ja luonnottomuutta eri tekniikoiden avulla – luvassa on ainakin installaatioita, veistoksia, katutaidetta ja ääniteos. Onko luonto vaarallinen tai vaarassa? Voiko kierrätys korvata kokonaan uuden? Miten ihminen kohtelee eläintä?

”Mielestäni on todella tärkeää tuoda kiinnostava, helposti lähestyttävä mutta räväyttävä taidekokonaisuus juuri Kotkaan.”, kommentoi näyttelyn kuraattori Aiju Salminen. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Kotka Art pyrkii olemaan jokavuotinen tapahtuma. Tapahtuma  tarjoaa kiinnostavan poikkileikkauksen tämän hetkiseen nykytaidekenttään, ja tuo Kotkaa esiin valtakunnallisesti houkuttelevana matkailukohteena.

”Esille tuodaan töitä, jotka kyseenalaistavat suomalaisen luontotaiteen konventioita, mutta myös nostaa esille se, kuinka ihana asia luonto on. Haluamme korostaa sitä, kuinka tärkeä ja herkkä asia ympäröivä maailma on ja että elämme kriittisiä aikoja.” Salminen jatkaa.

Näyttely koostuu 14 eri taiteilijan teoksista. Mukana ovat muun muassa Kotkassa asuva ja Repin-instituutissa opiskeleva Tuuli Salmiaitta, kotkalaislähtöinen Atte Häkkinen sekä haminalainen Piipa Toivonen.

Kotka Artin taideteoksia nähdään työläiskaupungin ytimessä sijaitsevassa vanhassa puutalossa, yhteisötalo Messissä. Tänä vuonna Kotka Art laajenee niin, että mukaan tulee myös ulkotilassa sijaitsevaa taidetta,  ja osa teoksista sijoittuu perinteikkään Galleria Uusikuvan tiloihin. Kaikkiin näyttelytiloihin on ilmainen sisäänpääsy.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt, teoskuvat:

Tiedottaja Sara Kansonen

sarakansonen@gmail.com  

+358505667215

Kuraattori Aiju Salminen

aiju.salminen@gmail.com

+358407053991

https://www.facebook.com/artkotka/

https://www.instagram.com/kotkaart/