Mobile Menu

Kaupunkikehittämisen asiantuntijat koolla Kotkassa

Merikeskus Vellamo, kuva Juha Kärkkäinen

Kotkassa järjestetään 11.–12.5.2017 kaupunkikehittämisen foorumi Citizen*ship. Foorumiin kokoontuu noin 110 kaupunkikehittämisen asiantuntijaa eri puolelta Suomea.

Kotkassa järjestetään 11.–12.5.2017 kaupunkikehittämisen foorumi Citizen*ship. Foorumiin kokoontuu noin 110 kaupunkikehittämisen asiantuntijaa eri puolelta Suomea. 

Kansainvälistä tuulahdusta foorumiin tuovat asiantuntijat Evert Meijers Hollannista, Ewa Westermark Tanskasta, Vera Setskaya Venäjältä ja Pärtel-Peeter Pere Ruotsista. Mukana foorumissa on myös suomalaisia eturivin asiantuntijoita, tutkijoita ja tekijöitä, kuten esim. kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara Helsingin yliopistosta. 

Lisätietoa puhujista ja tapahtumasta: https://www.cursor.fi/fi/citizenship 

Yhteistyössä tehty foorumi 

Kansainvälinen foorumi on ideoitu ja kehitetty yhdessä neljän toimijan kesken: mukana ovat Kotkan kaupunki, Työ- ja elinkeinoministeriö, aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI sekä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy. 

Foorumi tuo ajatuksia ja toimenpide-ehdotuksia yhteiselle kansalliselle kehittämispolitiikalle, erityisesti kaupunkien välisten vyöhykkeiden kehittämiselle sekä konkreettisia käytännön vinkkejä kaupunkien kehittäjille. 

”Ensimmäisenä päivänä kehittäjille tulevat esiin kehittämisen trendit ja tuulet meiltä ja maailmalta. Toisena päivänä taivutellaan erityisesti vertaisoppimisen vipuvartta, kun kaupunkikehittäjät etsivät yhdessä ratkaisuja visaisimpiin ajankohtaisiin kaupunkikehittämisen kysymyksiin. Erityisesti pohditaan miten kaupunkien asukkaat toimivat myös kaupunkien kehittäjinä, ja miten kaupunki muuttuu alustaksi erilaiselle kehittämiselle” kuvailee tapahtuman hyötyjä Janne Antikainen MDI:stä.

”Kansainvälisen tapahtuman järjestäminen Kotkassa osoittaa, että kaupunki ja Cursor ovat kaupunkikehittämisen kansainvälisten trendien aallonharjalla. Olemme ylpeitä, että saamme toimia tapahtuman isäntinä yhteistyössä Työ-ja elinkeinoministeriön sekä MDI:n kansa. Saamme tapahtuman myötä myös arvokasta tietoa omaan kehittämistyöhömme”, iloitsevat kehitysjohtaja Terhi Lindholm Kotkasta ja palvelujohtaja Jouni Eho Cursorista. 

Ohjelmassa teoriaa ja käytäntöä

Citizen*shipin ohjelma jakautuu kahdelle päivälle. Torstain aikana pohditaan esimerkiksi kaupunkien uutta tulemista sekä kaupunkien merkitystä kasvun moottoreina sekä uusien lahjakkaiden ihmisten houkuttelemista alueille. Päivän puheenjohtajina toimivat kehitysjohtaja Terhi Lindholm Kotkan kaupungilta ja kehitysjohtaja Janne Antikainen aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä. 

Perjantai on puolestaan käytännön päivä: ennakkoluulottomat kaupunkikehittämisen esimerkit Suomesta ja eri puolilta maailmaa rohkaisevat kokeilemaan uusia tapoja toimia. 

Päivän puheenjohtajina toimivat kehitysjohtaja Janne Antikainen ja kokeilukulttuurin neuvonantaja Tytti Isokangas aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä.