Mobile Menu

Tiedotteet

Kothamadventure banneri
Kotkan-Haminan seutu kutsuu kotimaisia vaikuttajia seikkailulle elokuussa

Kotkan-Haminan seudun matkailu järjestää elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-26.8.2018 kotimaisille vaikuttajille suunnatun #KotHamAdventure -tapahtuman. Bloggaajat, tubettajat, instagrammaajat ja muut sisällöntuottajat kutsutaan tutustumaan Kotkan-Haminan seudun historia- ja luontokohteisiin. Tarjolla on muun muassa koskiuintia, koskenlaskua, jokijoogaa, korsupiknikkiä, Salpalinjaan tutustumista ja hevosaktiviteetteja. Mukaan mahtuu 50 vaikuttajaa.

Kotkan-Haminan seudun yritykset herättivät nuorten osaajien kiinnostuksen

RekryPoint-tapahtuma Lappeenrannan teknillisen yliopiston Skinnarilan kampuksen pääaulassa ke 11.4. klo 13-15.

Googlen Haminassa sijaitsevalla datakeskuksella merkittävä talousvaikutus – nyt Kotkan-Haminan seutu pääsee esille myös Googlen uudella datakeskusvideolla

Google on tehnyt kaikista neljästä Euroopan datakeskuskohteestaan kertovan videon, jossa Kotkan-Haminan näkyy vahvasti.

Meripäivät V2 areena
Kotkan Meripäivien uudella V2 areenalla soi rock!

Kotkan Meripäivien uudistuneella areenalla nähdään ensi kesänä 27.7. –28.7. kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Ismo Alanko, CMX, Stam1na sekä Mira Luoti, Pauli Hanhiniemi, Happoradio ja Erja Lyytinen. 
 

Aallonmurtaja MTV3lla 4.2. alkaen
Kotkan-Haminan seutua markkinoidaan yhdessä Maikkarilla 4.2. starttaavan Aallonmurtajan kanssa

Kotkaan sijoittuva Aallonmurtaja tv-sarja käynnistyy MTV3-kanavalla sunnuntaina 4.2. Samassa yhteydessä käynnistyy kilpailu, jolla osaltaan tehdään tunnetuksi luonnostaan vahvaa Kotkan-Haminan seutua. Palkintona on superviikonloppu Kotkan saaristossa.

Kotkan-Haminan seutu testaa uusia työtiloja ja työmatkapalveluita pääkaupunkiseudulle

Keväällä käynnistyy useita joustavaa työntekoa ja työmatkustamista kehittäviä kokeiluita - mm. etätyötila Datariinassa.

Hamina Matkamessut 2018
Hamina näyttävästi Matkamessuille

Maailmat kohtaavat Haminan kansainvälisellä osastolla

Musikaali Taivaanraapijat Hamina Bastioni 2018.jpg
Taivaanraapijat Bastionissa kesällä 2018

Antti Tuurin romaaniin pohjautuva uusi suomalainen musikaali kantaesityksenä Haminassa Haminassa Bastionin upealla linnoitusnäyttämöllä nähdään ensi kesänä 17.8. alkaen uusi suomalainen musikaali Taivaanraapijat. Musikaali pohjautuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin, joka kertoo amerikansuomalaisista pilvenpiirtäjien rakentajista New Yorkissa 1900-luvun alussa. Musikaalin on käsikirjoittanut Tuurin romaanin pohjalta Jalle Niemelä, joka myös ohjaa teoksen. Lauluja on parikymmentä, säveltäjinä ja sanoittajina Esa Kaartamo ja Kari Pyrhönen. Luvassa on folk-perinteestä kumpuavaa musiikkia tuon ajan hengessä - railakkaita ralleja ja herkkiä balladeja. Taivaanraapijat on kiehtova kertomus amerikansuomalaisista unelmien kaupungissa, jota rakennettiin kiihkeästi viime vuosisadan alussa – ja varsinkin ylöspäin. Intiaanien ohella
”finskit” niittivät mainetta rakennusmiehinä, joita ei huimannut, vaikka pää hipoi pilviä. Ja työ oli todella juuri sitä, josta kertovat legendaariset valokuvat parin sadan metrin korkeudessa palkilla istuvista rakentajista. Työturvallisuudeksi riitti tarkka askel. Musikaalin päähenkilö on Kauhavalta New Yorkiin muuttanut parikymppinen Jussi Ketola (Olle Tepponen). Tämän nuorukaisen kasvutarinaan mahtuu draamaa rakkaudesta kipeisiin vastoinkäymisiin ja ihmisen elämän tarkoituksen ihmettelemiseen. Tuuri jatkoi Jussi Ketolan tarinaa romaaneissaan trilogian verran. Taivaanraapijatmusikaalin sankari on pääosassa myös romaanissa Ikitie, josta valmistui äskettäin samanniminen elokuva. Ohjaaja Jalle Niemelä: ”Idea tähän musikaaliin lähti soimaan päässäni, kun kuuntelin Kari Pyrhösen hienoa biisiä Taivaanraapija, jonka Kari kirjoitti vuonna 2009 samannimiselle albumilleen pohjautuen juuri tähän Antti Tuurin romaaniin. Ja olen nyt todella ylpeä siitä, että olemme kirjailija Tuurin suojeluksessa kirjoittaneet uuden kotimaisen musikaalin.”

Lisätietoa:

Jalle Niemelä 040 503 4944
jalle.niemela@kaasilansalmi.fi

Hanne Vainikka 0400 587 715
tapahtumakoordinaattori
hanne.vainikka@hamina.fi