Mobile Menu

Syksyn aikaa ja taikaa

Portimon polut Haminassa Jukka Koskinen

Syksyllä on pimeää ja koleaa, tuntuu että kylmyys menee luihin ja ytimiin. Kuitenkin samalla ruskan värit ja pilkahteleva aurinko saavat helposti hymyn korville. Instagramkin täytyy upeista kuvista, joissa värien kirjo on valtava. Tai niin on ainakin käynyt #visitkotkahamina-tägin takana. Ruska on upea myös Etelä-Suomessa, vaikka kaikki lähtevätkin ruskaretkille Lappiin. Jo omasta kotikaupungista voi löytää uusia väriläiskiä ja ilon pilkahduksia syksyn tullessa.

Aikaa rauhoittua

Metsään on kiva mennä syksyllä ja huomata kuinka se rauhoittaa mieltä. Ei tarvitse lähteä halailemaan puita vaan voi löytää oman tavan ”eräillä”. Toinen tykkää vain kävellä luontopoluilla, toinen ulkoiluttaa koiraansa ja kolmas keräillä suppilovahveroita. Tiesitkö muuten, että viimeksi mainittua voi löytyä metsän siimeksestä vielä jopa marraskuussa? Kun ahdistaa, itse suuntaan läheiselle luontopolulle ja jo viidentoista minuutin kohdalla huomaan, että en ajattele enää mitään. Kai tämä on sitä niin kutsuttua metsä-mindfulnessia!

Entäs se joulu?

Syksyn tullen tietää, että pian on myös joulu. Kaupat täyttyvät konvehtirasioista ja joululaulut alkavat raikua kaupungin kaduilla. Olenko se vain minä minä, vai tuntuuko muistakin, että jouluhössötys alkaa aina vain aikaisemmin? Varma merkki jouluajan saapumisesta on Kotkassa Keskuskadun himmelit. Ainakin vielä on siis hetki aikaa nauttia syksystä ennen kuin antaudutaan täysin joulun vietäväksi!

Marianne