Mobile Menu

Seitsemän suloista syytä

Mitä jos seitsemän oikein osuisi omalle kohdalle? Näin kysytään Haminan teatterin uudessa kesäteatterituotannossa nimeltään Seitsemän suloista syytä ja sitä meistä jokainen on varmasti joskus miettinyt.

Kutsu ensi-iltaan kävi ja suuntasimme ystävän kanssa kohti Haminassa sijaitsevaa Hämeenlinnan bastionia, jossa kesäteatteriesitykset esitetään nyt toista kesää. Jännityksellä seurasimme, miten sadepilvet liikkuivat kohti Haminaa ja kun saavuimme teatterille alkoikin vettä tulla ihan kunnolla. 

Olimme hyvissä ajoin paikalla ja odottelimme esityksen alkua sateensuojassa, odottaen viimeiseen asti ennen kuin kaivoimme kertakäyttösadetakit laukuista esiin. Kyllä oli vaan annettava periksi ja kaivauduttava viitan suojaan, on se ihana se Suomen kesä. 

Esitys alkoi. Musiikki tempaisi heti mukaansa ja pääsimme mukaan lottovoittajan elämään. Kadehtittavaa ehkä, mutta kyllä raha tuntuu aiheuttavan myös ongelmia. Ei ehkä kannattaisi kertoa voitosta sukulaisille, siihen päädyin ainakin tämän esityksen perusteella. Esityksessä on sopivassa suhteessa musiikkia ja puhetta, joten tylsistymään ei pääse. Kertaakaan ei tullut katsottua kelloa ennen väliaikaa, ja se kertoo mielestäni siitä miten mukaansatempaava esitys on.

Pääosan esittäjät Mari Teittinen ja Jussi Vilkki tekivät vahvan suorituksen sekä näyttelijöinä että laulajina, ja heitä oli ilo katsoa. Mainittava on myös loistava Jan Mykkänen joka tekee roolin Rönkkönä, on siinä kyllä hauska mies. Näyttelijöissä oli vielä havaittavissa pientä jännittyneisyyttä, mutta hei, ensi-ilta. Kukapa meistä ei jännittäisi?

Satuin myös bongaamaan käsikirjoittaja/ohjaaja Antti Servannon katsomon yläosasta ja oli hauska seurata miten hän eläytyi esitykseen. Hänen huuliltaan saattoi lukea vuorosanoja yhtä aikaa esiintyjien kanssa. Ja hyvää työtä hän on tehnytkin, hatunnosto! 

Esityksen päätyttyä minulla oli hyvä mieli ja luulenpa, että kesän aikana suuntaan vielä uudestaankin Ruutikellarin taakse. Tällöin mukaan lähtee 7-vuotias tyttäreni, joka varmasti viihtyy myös katsomossa. 

Heini 

Kirjoittaja toimii tapahtumavastaavana Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiössä.