Mobile Menu

Retkiä ja romantiikkaa

Salpapolun laavulla

”Ei tästä kaupungista saa reissuromantiikkaa” laulaa Suurlähettiläät. En tiedä mistä kaupungista laulu kertoo ja mitä siinä reissuromantiikalla tarkalleen tarkoitetaan. Kotkan-Haminan seudusta laulu ei kuitenkaan kerro. Täällä on nimittäin reissaajille yllin kyllin romantiikkaa tarjolla tänä syksynä!

Jos haluat aistia entisaikojen romantiikkaa, niin lähde tutustumaan Kymijokeen. Entisellä rajajoella on kerrottavanaan monta rakkaustarinaa. Tänään sinä voit rakastua Kymijoen lumoavaan luontoon. Retkiromantiikkaa on tarjolla Salpapolulla. Ota karvainen tai karvaton kaveri mukaan, ja lähde vaeltamaan historiallinen Salpapolku. Eväshetket nuotion äärellä ja yö syksyisen tähtitaivaan alla – retkiromantiikkaa parhaimmillaan! Romanttisia auringonlaskuja ja pittoreskeja maisemia voi ihailla myös muissa seudun retkikohteissa, esimerkiksi Portimon poluilla Haminassa, Santalahden luontopolulla Kotkassa tai Valkmusan kansallispuistossa Pyhtäällä.

Retkeilyn jälkeen maistuu hyvä ruoka. Tai jos retkiromantiikka ei napostele, niin skippaa edellä mainitut ehdotukset, ja suunnista suoraan johonkin seutumme tunnelmallisista ravintoloista. Vauhdikkaamman menon ystävät suuntaavat treffeille Sirius Sport Resortiin James Bond -leffojen hengessä.

Tunnelmallista syksyä! Kotkan-Haminan seudun parhaat syyspalat löydät tuoreesta Sydänsyksy-lehdestämme. Voit lukea lehden sähköisenä tai napata painetun version mukaan seudun esitetelineistä tai tilata kotiisi meiltä info@kotkahamina.fi 

Tiia-Mari


P.S. Joskus parhaita reissuja ovat ne, jotka venyvät. Seudulta löytyy myös mainioita paikkoja reissaajan viivähtää pidempään. Yksi upea asuinalue on Alvar Aallon suunnittelema Sunila.