Mobile Menu

Näkevätkö koirat akvaarion kaloja?

Reiska Maretariumissa


Tämä ajatus mielessä suuntasimme harmaana marraskuisena iltapäivänä Akvaariotalo Maretariumiin koiranpentu Reiskan ja 7v tyttäreni kanssa. Maretariumissa on marraskuussa koirakuukausi eli myös koirat ovat tervetulleita. Tässäpä siis loistava tilaisuus tutustuttaa koiraa uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. Saavuimme Maretariumille ja kaikkia vähän jännitti. Tekeekö Reiska pissat heti sisälle mentyämme vai pääsisimmekö kierroksen läpi ilman vahinkoja? Kysyin etukäteen onko mitään ikärajaa vai voiko tällainen 10 viikkoinenkin pentu tulla ja minulle vakuutettiin, että voi, eikä haittaa vahingotkaan. Kuulemma heillä on hyvät siivousvälineet! Tunsimme olomme tervetulleiksi. 

Jännitystä ilmassa 

Aloitimme kierroksemme alakerrasta ja tyttäreni säntäsi tutkimaan heti akvaarioita. Reiskaa paikka jännitti  kovasti eikä malttanut oikein katsoakaan akvaarioihin päin, saati sitten siellä uivia kaloja. Tytön tutkiessa eri kaloja, me Reiskan kanssa vain ihmettelimme uutta paikkaa ja kovia ääniä (akvaariothan pitävät melko kovaa ääntä). Siinä sitä oli jo ihan tarpeeksi kummastelemista. Reiskaa kiinnosti myös enemmän akvaarioiden ulkopuolelle tippunut kalanruoka kuin kalat itsessään. 

Kierroksen tehtyämme meille kerrottiin, että kalojen ruokintanäytös alkaisi reilun puolen tunnin kuluttua joten päätimme mennä samassa talossa sijaitsevaan Meri Cafe Kristinaan kahville. Myös kahvilaan ovat koirat tervetulleita, muulloinkin kuin marraskuussa. Taas saimme hyvää palvelua, koiralle tuotiin vettä ja vakuutettiin jälleen huolestuneelle omistajalle, ettei haittaa vaikka vahinko kävisi. 

Kerta kiellon päälle

Syötyämme hyvät pullat, suuntasimme vielä uudestaan Meriteatteriin, josta kalojen ruokintaa pääsisi seuraamaan. Sukeltaja olikin jo hypännyt altaaseen ja vilkutteli sieltä meille. Tässä kohtaa Reiska kiinnitti ensimmäistä kertaa huomionsa altaaseen ja vaikutti jopa siltä, että hän näkee vilkuttelevan sukeltajan.  Huomiota riitti kuitenkin vain n. 30sekuntia, jonka jälkeen Reiska väsähti ja kävi nukkumaan. 

Me katselimme vielä hetken kalojen liikehdintää altaassa sukeltajan putsatessa akvaarion laseja, ja sen jälkeen suuntasimme kohti uloskäyntiä väsyneen koiranpennun kanssa. Omasta käynnistäni Maretariumissa oli vierähtänyt jo tovi, joten oli virkistävää ja innostavaa taas nähdä mitä seutumme ainutlaatuinen kohde tarjoaakaan. 

Näkevätkö koirat siis kaloja? 

Mutta näkikö Reiska niitä akvaarion kaloja vai ei? Sanoisin tällä kokemuksella, että ei nähnyt! Mutta menkää ihmeessä kokeilemaan vähän vanhempien koirien kanssa, josko niillä riittäisi mielenkiinto keskittyä enemmän akvaarion tapahtumiin. 
Me kokeilemme ehdottomasti tätä vuoden päästä uudestaan! 
 

-Heini 
ps. Reiska on viralliselta nimeltään Snowtroopers' Attractive Rey ja on kohta 11 viikkoa vanha valkoinenpaimenkoira tyttö.

Kuva: Heini Mäenpää