Mobile Menu

Kotkassa arki voi olla luksusta

Kärkisaari Kotka

Pääkaupunkiseudulta Kotkaan muuttaneena totean, että tämä on todellakin pieni kaupunki kaikilla mittareilla. Emme pysty kilpailemaan esimerkiksi kulttuuritarjonnassa, ravintoloissa, konserteissa tai muissa tapahtumissa Helsingin kanssa, vaikka tapahtumakeskus tänne saataisiinkin. Työpaikkoja on tarjolla tietyille aloille, mutta niiden määrä ja monipuolisuus on eri sfääreissä kuin kasvukeskuksissa.

Pieni ei välttämättä ole aina huono tai paha asia. Päinvastoin, nykyajan hyperventiloivassa yhteiskunnassa pienuudessa on jotain perinteistä ja rauhoittavaa. Vähemmän hälyä, enemmän aikaa elämiselle, turvallisuuden ja tuttuuden tuntua, joka välittyy koko perheelle.

Seudun markkinoinnissa pyritään nyt entistä määrätietoisemmin houkuttelemaan alueelle paluumuuttajia ja uusia perheitä tarjoamalla heille syötteitä arjen luksuksesta; ruuhkattomasta liikkumisesta, väljästä asumisesta, luonnonläheisyydestä ja lähipalvelujen toimivuudesta. Näillä avuilla Kotka voi hyvinkin päästä mukaan kilpailuun asuinpaikkojen kesken. Voiko keskituloinen helsinkiläisperhe uneksia asuvansa omassa talossa vartin päässä kaikesta? Tai mitä maksaa merinäköala Espoon uusissa lähiöissä? Sen verran, että niistä vain haaveillaan. Kotkalaisille nämä ovat vielä mahdollisia.

Jos haluat tutustua tarkemmin kotkalaiseen arjen luksukseen, niin käy esimerkiksi lukemassa 100 yötä kesään -blogista, miten paluumuuttaja Emma perheineen viihtyy Kotkassa muutaman Tampereella vietetyn vuoden jälkeen! Emman tarinan löydät myös Asu ja elä -osiostamme.

Elina