Mobile Menu

Kotkansaari retrosisustajan silmin

Tamburiini Marianne Mokkala-Räty

Toiset keräävät tietoisesti tietyntyylisiä huonekaluja ja sisustustuotteita, meille niitä on kerääntynyt sukulaisilta ja tuttavilta, kun he ovat ostaneet uutta tilalle. Voisikin siis sanoa, että sisustuksessamme yhdistellään retroa 40-60-lukua sekä näkyvissä on myös muutama hieman modernimpaa uudistuotantoa. Tyylillisesti lähes kaikki on ainakin vanhan näköistä. Halusin löytää sisustukseemme uusia tuulia ja pieniä iloisia yksityiskohtia. Kukapa nainen ei näin keväällä hieman innostuisi kodin laittamisesta? Päätin lähteä ainaisten tori.fi selailujen sijaan tutustumaan kivijalkaliikkeisiin Kotkansaarella ja heidän tarjontaansa.

Ensimmäisenä astuessani sisään Kauppakadun kivijalkaliikkeeseen silmiini kantautui mielenkiintoinen näkymä, sekoitus vanhaa ja uutta. Eteeni avautui Tamburiini Kotkansaarella. Tämä vuonna 2012 perustettu liike on täynnä kaipaamaani retrohenkisyyttä. Jo eteisestä silmiin kantautui vanhoja lasiesineitä, lasipulloja, värikkäitä yksityiskohtia sekä vinyylisoitin. Wau! Kuulinkin kaupan omistajalta, että alakerrassa avautuisi myös tuhansien vinyylin kokoelma. Sinne oli pakko suunnata!

En joutunut pettymään. Alakertaan saavuttaessa tuntui kuin olisi matkannut ajassa taaksepäin. Istahdin keltaiseen nojatuoliin ja ihailin värikästä, ehkä hieman psykedeelistä seinää sekä kaikkia yksityiskohtia. Täältä jos mistä, sain niitä sisutusideoita ja mukaan olisi voinut lähteä useampikin esine ja huonekalu! Huomio kiinnittyi muun muassa lankapuhelimeen, jonka olemassaolo sai itseni tuntemaan oloni vanhaksi. Mutta hei, sekin voisi sopia nykyään myös sisustuselementiksi esimerkiksi olohuoneeseen tai eteiseen.  

Tamburiini Marianne Mokkala-Räty

Tamburiini Marianne Mokkala-Räty

 

 

 

 

 

 

Päätin vielä jatkaa matkaani ja päädyin torin laidalle missä huomasin putiikin Purnukka. Siinäpä hauska nimi liikkeelle! Pakko oli siis piipahtaa myös tässä liikkeessä. Eteeni avautui vuonna 2003 matkansa aloittanut keittiötarvikeliike, täynnä yksityiskohtia, varustettuna asiantuntevalla palvelulla. Liikkeessä ei myyty vanhaa tavaraa, mutta kaikkea pientä ja hieman suurempaakin ruoanlaittajille sekä pöydän kattajille. Tästä liikkeestä löytyi mukavasti tuota ns. uudistuotantoa joka näyttää vanhalta ja sopisi näin ollen myös sisustukseemme. Mottona ”laatua vaativaankin makuun” täyttyy aivan varmasti tässä liikkeessä. 

Purnukka Marianne Mokkala-Räty

Purnukka Marianne Mokkala-Räty

 

 

 

 

 

 

Harmikseni aikani oli lopussa ja vielä olisi monta paikkaa ollut nähtävänä. Seuraavaksi aion suunnistaa etsimään retrosisustusta mm. Goodwill-kierrätysmyymälöistä, joita tällä seudulla on jo neljä! 

-Marianne 

Kirjoittaja toimii Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiössä yhteisötuottajana, vastaten sosiaalisen median kanavista ja tuottaen sisältöä yrityksen eri medioihin.