Mobile Menu

Kävit siä jo naapurissa?

Katariinan meripuisto majakat

En harrasta perinteisiä uudenvuodenlupauksia. Jos lupaan aloittaa esimerkiksi karkkilakon, niin viimeistään loppiaisena vedän kaksin käsin viimeisiä joulusuklaita vatsa killillään. Pidänkin enemmän haasteista, jotka toteuttamalla hyödynnän ja autan muitakin kuin itseäni.

Alkuvuodesta Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti Löydä Suomesi – matkaile kotimaassa (#lomahaaste) -haastekampanjan:

”Suomen talous nousee lomailemalla kotimaassa. Jos jokainen meistä tekisi tänä vuonna vaivaisen yhden kotimaanmatkan lisää, kasvattaisi se matkailun kokonaiskysyntää järisyttävät 800 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkoja syntyisi sen myötä jopa 7 000.” (lähde: lomahaaste.fi)

Tartuin haasteeseen, ja käytin yhden lomaviikkoni Mansesteria ja Matti Nykäsen lapsuusmaisemia kierrellen. Haastoin myös omia sukulaisiani ja kavereitani tutustumaan paremmin nykyiseen kotikaupunkiini Kotkaan. Sain esimerkiksi vihdoin vietyä veljeni perheen Merikeskus Vellamoon, Katariinan Meripuistoon ja Hamina Bastioniin. Aiemmin näissä Kotkan-Haminan seudun kärkikohteissa vierailu on kouvolalaisilta sukulaisiltani jostain syystä aina jäänyt. Lapset ihastuivat erityisesti Katariinan Meripuistoon, joten puistovierailusta taisi tulla jokavuotinen perinne.

Valkmusan kansallispuisto

Helsinkiläinen kaverini on jo aiemmin ihastunut seutuun, ja olemme kolunneet läpi tunnetuimmat nähtävyydet. Hänen päänsä menoksi piti siis kesällä keksiä jotain aivan uutta. Kävimme melomassa Suomen Amazonilla eli Kymijoella. Lisäksi vierailimme mm. Pyhtään keskiaikaisessa kivikirkossa ja Valkmusan kansallispuistossa. ”Ja mieti, mä hurautin tänne noin tunnissa!”, totesi stadilainen vieraani. Jep jep, tämä Kotkan-Haminan seutu ei tosiaan ole niin kaukana kuin te siellä Kehä III:n sisällä kuvittelette.

#kothamhaaste

Oot siä Kouvolast? Tai Hesast? Tai jostaa muualt täst lähelt? Jos et ole vielä käynyt Kotkan-Haminan seudulla, niin haastan sinut vierailemaan täällä ensi vuonna. Tervetuloa tänne meille naapuriin! Jos seutu on jo sinulle tuttu tai olet paikallinen, niin etsi jokin sinulle uusi paikka täältä meijän seudulta. Esittele kohde myös kaverille. Jos tuntuu, ettei täällä mitään ole, niin avaa silmät. Saatat yllättyä.

Itse lupaan tutustua ensi kesänä paremmin meidän upeaan saaristoon. Olen joki-ihminen ja maakrapu ennemmin kuin merikarhu. En ole täältä kotoisin, joten minulla ei varsinaisesti ole suhdetta mereen ja saaristoon niin kuin monilla seudun alkuasukkailla. Rankissa, Varissaaressa, Kaunissaaressa, Ulko-Nuokossa ja Rakinkotkassa olen käynyt, mutta muutoin saaristomme on jäänyt minulle hieman vieraaksi. Lisäksi pelkkä laivamatkan ajattelu saa vatsalaukkuni heittämään kärrynpyörää. Ensi vuonna lupaan kuitenkin haastaa itseni. Aion käyttää osan kesälomastani lähisaariston tutkimiseen. Jos kauniita ja tyyniä kesäpäiviä ei ole tarpeeksi, niin otan sitten vaikka oksennuspussin mukaan tai käyn apteekin kautta.

Kaunissaari Pyhtää

Jaetaan seikkailumme Kotkan-Haminan seudulla vuonna 2018 somessa Lomahaasteen tapaan tunnisteilla #KotHamhaaste ja #visitkotkahamina, niin katsotaan vuoden päästä, millaisia helmiä myä on täält löydetty!

 

Lähimatkailullista uutta vuotta 2018! Nähdään Kotkan-Haminan seudulla!

Tiia

 

P.S. Seuraa heti vuodenvaihteen jälkeen somessa mitä muuta minä ja kollegani lupaamme tehdä #KotHamhaasteen hengessä 😉