Mobile Menu

Ei pelkkä kesäkaupunki

Langinkoski talvella

Valitettavan usein kuulee sanottavan, että (Etelä-)Suomen kaupungit ovat kesäkaupunkeja. Eli kaupungeissa kannattaa vierailla vain kesäisin.

Onhan kesällä toki huomattavasti enemmän esimerkiksi käyntikohteita auki ja luontoakin pääsee ihailemaan monipuolisemmin. Kotkan puistot ovat myös omasta mielestäni kauneimmillaan keväisin ja kesäisin kukkien puhjettua kukkaan ja lintujen laulaessa. En silti allekirjoita väitettä, että esimerkiksi Kotka ja Hamina olisivat "vain kesäkaupunkeja".

Puistot ovat upeita myös talvisin. Lumen kuorruttamat puut, koristevalot ja sopivan kirpeä pakkassää tekevät puistoistamme varsinaisia talven ihmemaita. Itse ainakin pysähdyn aina lenkkeillessä ihailemaan alla näkyvää Jokipuiston maisemaa.

Karhulan Jokipuisto talvella

 

Jos puistobongailu ei nappaa, niin talvella on paljon muutakin tekemistä. Hiihto, luistelu, lumikenkäily, pulkkamäki… You name it. Jos ulkoilma ei maistu tai paukkupakkaset alkavat piinata, niin aikaa voi viettää myös sisätiloissa hyvällä omallatunnolla. Monet museot, taidegalleriat ja näyttelyt ovat luonnollisesti auki myös talvisin. Unohtamatta tietenkään esimerkiksi Kotkan Kaupunginteatterin ja Kymi Sinfoniettan monipuolista tarjontaa!

Muistetaan siis nauttia kauniista Suomestamme ympäri vuoden! Näin tuemme myös paikallisia yrittäjiä, kun matkailutulo jakaantuu tasaisemmin ympäri vuoden eikä kaikki matkailuvirta painotu kesäsesonkiin.

Ihanaa vuoden alkua ja lumista talvea kaikille, nähdään hiihtoladuilla, luistelukentillä ja kulttuurin parissa!

 

Tiia