Mobile Menu

Älä ole salarakas!

Tervasaari, Hamina

Istun blogikirjoittamisen kurssilla. Tehtävänantona on kirjoittaa aiheesta, jonka uskon kiinnostavan itseäni vielä vuodenkin päästä.

Tärkeä osa työtehtäviäni keskittyy seudun markkinoinnin junailuun, joten voisi sanoa, että seutuylpeys kuuluu työnkuvaan. Se ei kuitenkaan riitä.

Suurin voima asuu meidän kaikkien seutuun ihastuneiden mielissä, kielissä ja hyppysissä. Mitä me kerromme omille kavereillemme? Mitä me sanomme kaupungilla vastaan astelevalle turistille? Lataammeko Instagramiin sen ihanan otoksen iltalenkiltä? Tai kehunko sitä kivaa ruokakauppaa, jossa käyn joka viikko?

Olen kutsunut Haminaa ja Kotkaa kodikseni jo kohta 11 vuotta. Olen oppinut sanomaan kunnolla ja ylpeästi MIÄ ja MEIJÄN. Tunnen posson (kukapa ei?) ja tuurin. Edelleen tunnen piston sydänalassa joka kerta, kun ajan kotiin Haminan Raatihuoneentorin kautta ja näen raatihuoneen ja kirkkojen tornit. Pimeässä illassa valaistu Kantasatama satamanostureineen, junaratoineen, Tarmoineen ja Vellamoineen saa aina melkein kyyneleen nousemaan silmään (johtuu vain satamassa käyvästä tuulesta) – tämä on minun Kotkani, jazzahtava, rosoinen ja niin pirun hieno.

Merikeskus Vellamo, Kotka

 

Okei. No mitäs sitten, miksi minä tästä kerron? Kurssin oppien mukaisesti kirjoituksella on oltava selkeä tavoite. Tässä siis minun: haluan herättää kanssaseutulaisia tuntemaan ja tunnustamaan ylpeyttä seudusta tai oikeastaan mistä tahansa seudusta, jonka kokee omakseen.

Mitä toivon, että veisit muistoksi tästä kirjoituksesta? Mieluusti yhden tai useamman näistä:

  • Minäkin tykkään omasta kotipaikastani
  • Ehkä voisin sanoa sen useammin ja eri paikoissa
  • Onko Kotkassa joku Kantasatama?
  • Mikä on posso?

Ja koska työn(kin) puolesta olen seutuylpeä, niin tässä muutama vinkki yhteisen ylpeyden vivuttamiseen:

  • ole aktiivinen instagrammaaja, tubettaja, kirjoittaja. Mikä tuntuu luontevalta.
  • etsi asioista kultareunoja. Ei tarkoita kritiikitöntä nami-nami, kaikki on ihkua ja tsödeä -suhtautumista vaan sitä, että lähes poikkeuksetta asioissa on hyviä puolia.
  • kun lataat upean maisemakuvan, niin käytä seudun hashtagia #visitkotkahamina
  • kun oikein innostut, niin tule mukaan Kaakon Kajauttajiin tai lähde mukaan Anna miä autan -toimintaan ensi kesänä!

 

Hanna

Kirjoittaja on kotiseudustaan ylpeä haminalainen, joka työajalla junailee seudun markkinointia