Mobile Menu

Urkuviikkoa Kotkan ja Kymin kirkoissa 24.-28.11.

Kotkan Urkuviikkoa vietetään perinteisesti marraskuun lopulla ja tänä vuonna siis 24.–28. marraskuuta. Ohjelmassa on viisi eri konserttia, joista neljä järjestetään Kotkan kirkossa ja yksi Kymin kirkossa. Urkuviikko ulottuu nyt ensimmäistä kertaa myös Kymin kirkkoon. Saksofonitaiteilija Pietilä ja urkutaiteilija Sakari esittävät Kymin kirkossa improvisaatioita ja klassikoiden helmiä. Pietilä on yksi Suomen merkittävimmistä saksofonisteista. Sakari tekee kansainvälistä uraa urkutaiteilijana ja on saanut useita palkintoja levytyksistään.

Päävierailijana puolalainen huippu-urkuri

Urkuviikko käynnistyy Kotkan kirkossa sunnuntaina 24.11. kotkalaisten urkureiden yhteiskonsertilla, jossa on ohjelmassa mm. nelikätistä urkumusiikkia, jazzia ja tangoa. Tiistaina nautimme Urkuviikon päävierailijan, puolalaisen huippu-urkuri Krzysztof Urbaniakin esityksestä Kotkan kirkossa. Hän on menestynyt useissa urkukilpailuissa ja opettaa urkujen soittoa Krakovassa. 

Urkuviikon aikana Sibelius-Akatemia järjestää Kotkan kirkossa urkukurssin, johon osallistuu mm. Sibelius-Akatemian urkujensoiton opiskelijoita. Urkuviikon päävieras, urkuri Krzysztof Urbaniak on myös lupautunut opettamaan kurssilla. Urkukurssin päätöskonsertti päättää Urkuviikon ohjelman torstaina.

Urkuviikko-festivaaleja jo vuodesta 1998

Kotkan Urkuviikko on jokavuotinen urkufestivaali, jota on järjestetty jo vuodesta 1998 alkaen. Urkuviikon järjestäjiä ovat Kotka-Kymin seurakunta, Taideyliopisto Sibelius-Akatemia ja Kotkan kaupunki.

Kotkan Urkuviikon ohjelma 24.–28.11.2019

su 24.11. klo 16 Kotkan kirkko: Organ Gala – Kotkalaisten urkureiden yhteiskonsertti
Mukana Mikko Hauhia, Matti Vaakanainen, urkuduo Jaana Jokimies ja Irina Lampén sekä viulisti Katrin Nachtigall. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ma 25.11. klo 19 Kotkan kirkko: Barokin aarteita
Anna Kalinkina (Pietari), urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ti 26.11. klo 19 Kotkan kirkko: Urkuvieras Puolasta
Krzysztof Urbaniak (Puola), urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ke 27.11. klo 19 Kymin kirkko: Improvisaatioita ja klassikoiden helmiä
Esa Pietilä, saksofoni ja Pétur Sakari, urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

to 28.11. klo 14 Kotkan kirkko: Urkukurssin päätöskonsertti

vapaa pääsy

Lisätiedot tästä!