Mobile Menu

Stockfors Art Festival 4.7. - 30.8.2020

Stockfors Art Festival kutsuu teidät tervetulleeksi tutustumaan kotimaisen nykytaiteen helmiin kesällä 2020!

Historiallinen tehdasalue Pyhtäällä sai alkunsa vuonna 1902, kun Ole Nerdrum ja Olaf Bulow perustivat Stockforsiin sillä hetkellä Suomen suurimman puuhiomon. Kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö toimii nykyisin monipuolisen yritys- ja tapahtumatoiminnan näyttämönä. 

Stockforsin vanhalla hiomotehdasalueella järjestettiin kesällä 2013 ensimmäinen Stockfors Art Fair. Tästä lähtien niin paikallista taidetta kuin eri taideoppilaitoksista valmistuvien opiskelijoiden teoksia esittelevä taidetapahtuma on ollut suosittu ja vuosittainen. 

Vuonna 2019 Stockforsiin kutsuttiin opiskelijoiden ja harrastelijoiden ohella ensimmäistä kertaa myös ammattitaiteilijoita. Kuraattoreiksi kutsuttiin taiteilijat Aarno Rankka ja Jyrki Riekki, jotka moni taidealaa tunteva tunnistaa hahmoiksi muun muassa helsinkiläisen Galleria Rankan taustalla. Tuolloin Rankan ja Riekin kuratoimassa näyttelyssä oli mukana yhteensä 19 ammattitaiteilijaa. 

Nimensä uusinut Stockfors Art Festival teidät täten tutustumaan uusimpaan energiseen nykytaiteeseen Pyhtään Stockforsiin 4.7. - 30. 8. 2020. Tänä vuonna ammattitaiteilijoita on mukana viisitoista (15). Näyttely avattiin 4.7. ja se on avoinna 5.7-30.8 ti-su klo 11-17.

Taiteellinen johto ja kuratointi on Rankan ja Riekin käsissä, keväästä 2020 alkaen mukaan tuottajaksi kutsuttiin taiteilija-tuottaja Riikka Kevo. Paikallisia voimia ja verkostoja festivaalin puolella edustaa tehdasalueella majoitusta järjestävän Patruunantalon ja Stockfors-alueen omistajan, teollisuusneuvos Reino ja Päivi Uusitalon edustajana Katja Lemberg.

Samanaikaisesti Stockfors Art Festivalin kanssa järjestää Pyhtään Taideseura ry edellisten vuosien tapaan oman vuosinäyttelynsä omassa valoisassa näyttelytilassaan.

Katso lisää näyttelystä tästä!