Mobile Menu

Salpapolun alkupiste siirtyy Harjun oppimiskeskukseen

Salpapolun alkupiste siirtyy Virolahden Siikasaaresta Harjun oppimiskeskukseen. Virolahden kunnanvaltuuston tuore päätös lyhentää Salpapolun reittiä toteuttaa Salpapolun retkeilyreitin kehittämissuunnitelman tavoitteita hyvin ja luo samalla hyvät edellytykset Harjun Oppimiskeskuksen matkailupalveluille.

Salpapolun retkeilyreittiä on jo usean vuoden ajan kehitetty yhdessä Virolahden ja Miehikkälän kuntien edustajien kanssa ns. Salpapolkutyöryhmässä, asiantuntijana työryhmässä on mukana myös Kymenlaakson Virkistysalueyhdistys. Salpapolun reitti ja sen museokohteet, Harju, taukopaikkaverkosto sekä sotahistoriakohteet maastossa muodostavat sisällöltään Suomessa erityislaatuisen retkeily- ja vaelluskohteen. Salpapolku valittiin vuonna 2016 Vuoden Retkikohde -äänestyksessä kymmenen finalistin joukkoon, Punkaharjun voittaessa tuolloin tittelin. 

Salpapolku on yksi Kotka-Haminan seudun olemassa olevista kohteista, jonka merkitys on kasvanut luontomatkailun trendin ja palvelujen kysynnän kasvun myötä. Kävijämäärät Salpapolulla ovat kasvusuunnassa ja uuden kehittämissuunnitelman myötä retkeilijöille tulee parempia reittivaihtoehtoja ja myös pyöräilijät otetaan huomioon. Cursor Oy:ssä Salpapolun kehittämissuunnitelma on osa Matkailun aktivointi Kaakon maaseutualueita -hanketta.

Lisätietoja; Taini Rajala, puh 040 190 2566  ja Kari Taimisto, puh. 050 190 2548