Mobile Menu

Matkalla jouluun Vahtivuorelle

”Matkalla jouluun”-tapahtuma tuo joulun Harjun Vahtivuoren luontonäyttämölle

Nuotiotulet, talvinen vaellus peltojen läpi metsän siimekseen, joululaulut, lähiruokakojut ja paikalliset käsityötuotteet. ”Matkalla jouluun” on uusi joulutapahtuma, joka kutsuu tunnelmoimaan aitojen elämysten äärelle Harjun Vahtivuoren luontonäyttämölle keskiviikkona 11. joulukuuta.

Joulun henki löytyy nyt luonnon helmasta! Harjun Vahtivuoren uuden luontonäyttämön äärelle rakentuu ensimmäistä kertaa lumoava joulumaa, josta löytyy yli 20 myyntipistettä, ruokaa ja juomaa puurobaarista ja nuotion ääreltä, karvaisia eläinystäviä ja monenlaista jouluista ohjelmaa. Unohda hetkeksi jouluruuhka ja rasittava kiire - tule pysähtymään ja etsimään joulun rauhaa!

Joulutorilta parhaat lahjat läheltä

Myyntipöydiltä löydät paikallisten käsityöläisten ja tuottajien taidolla tekemät lahjat pukinkonttiin. Tarjolla on mm. joulukoristeita, kransseja, villalankaa, lampaantaljoja, käsitöitä, kynttilöitä, koriste-esineitä, sisustustuotteita, mattoja, puukkoja, puuesineitä ja koruja – pääosin ekologisista materiaaleista ja kestävällä tavalla lähellä tehtyjä tuotteita. Syötäviä jouluherkkuja on tarjolla monenlaisia: mm. kalaa ja kalajalosteita, lammasta, hilloja ja marmeladia, sienisäilykkeitä, viherjauheita, sinappia, mehuja, glögiä, teetä, leipää ja leivonnaisia. Puurobaarissa voit nauttia lämpimästä puurosta ja kuumista juomista, nuotiomakkarat maistuvat aina parhaalta metsässä.

Jouluvaellus vie seimen ääreen

Illan hämärtyessä Harjun päärakennuksen pohjoispuolelta lähtee kaksi ryhmää ohjaajien johdolla vaeltamaan kohti Vahtivuorta, klo 16.30 ja 18.00. Jalkaisin tehtävän, noin kilometrin pituisen matkan varrella kulkijat kohtaavat ja kokevat joulun tunnelmia. Matka taittuu noin puolessa tunnissa ja vaellus päättyy Vahtivuoren näyttämöllä nähtävään joulukuvaelmaan.

Joululauluja, tonttuja, toiveita pukille & karvaisia kavereita

Tapahtumassa saa laulaa ihanimpia tuttuja joululauluja, seurata iloista cheerleader-tonttuleikkiä tai käydä kertomassa Joulupukille toiveitaan. Pukin vastaanotto on tällä kertaa jännittävässä paikassa: Salpalinjan kallioluolassa. Opastusta ja tietoa historiallisesta Salpalinjasta saa
Virolahden Bunkkerimuseon laavulta. Vahtivuoren metsikön keskellä on myös karvaisten eläinkamujen aitaus. Tapahtumassa voit ihastella ja rapsutella lampaita, minihevosia, alpakoita ja afrikkalaisia kääpiövuohia. Värivalot maalaavat kallioseinämälle ja lähimetsään maagisen
tunnelman.

Joulu on yhteisöllinen juhla. Matkalla jouluun -tapahtumassa voit viipyä pidempäänkin hyvien ystävien seurassa.

Tervetuloa nauttimaan!

Tapahtumapaikka: Vahtivuoren luontonäyttämö, Vahtivuorentie 401, 49980 RAVIJOKI

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ostoksia varten kannattaa varata mukaan käteistä. Pysäköinninohjaus. Tasku-/ otsalamput mukaan!

Mukana yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa tapahtumaa järjestävät myös mm. Virolahden lukio, Haminan seurakunta & Virolahden Musiikkiyhdistys sekä paikalliset yrittäjät, käsityöläiset ja yhdistykset.

Lisätietoja:
Harjun oppimiskeskus
Tapahtumatuottaja Katri Kotasaari
katri.kotasaari@hotmail.com
050 307 9437

Matkalla jouluun Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2722952387755347/
Matkalla jouluun www-sivuilla: http://www.harjunopk.fi/fi/matkalla-jouluun
#matkallajouluun #vahtivuori