Mobile Menu

Matkailussa keskitytään nyt kotimaan matkailijoiden tavoitteluun

Matkailijoita, jotka perinteisesti ovat valinneet ulkomaan loman, houkutellaan nyt lähimatkailijoiksi.

 

Korona toi mukanaan suunnanmuutoksen myös matkailukohteen markkinointiin, jossa nyt tavoitellaan pääasiassa kotimaan markkinoita.  Nyt on mahdollisuus tavoittaa uusia kohderyhmiä. Niitä matkailijoita, jotka perinteisesti ovat valinneet ulkomaan loman, voidaan nyt houkutella lähimatkailijoiksi.

Uusin kampanjamme taklaa korona-aikaa ja kotimaan markkinaa ”Travel Near Get Far” -kampanjassa. Tavoitteenamme on, että uudet kohderyhmät tunnistavat alueen matkailukohteena, kiinnostuvat tutustumaan sen tarjontaan ja vierailevat meidän alueellamme. 

Kohteemme pärjäävät niin luonnon, kaupunkien kuin historiankin puolesta loistavasti myös kansainvälisessä vertailussa – näytetään se kansainvälisessä valossa sopivasti pilke silmäkulmassa ja matkailuun liitettyjä elementtejä hyödyntäen. “Travel near” viittaa kotimaanmatkailuun sekä taklaa ajatusta siitä, että alue olisi kaukana esim. pääkaupunkiseudulta. “Get far” kertoo puolestaan siitä, että kokeakseen jotakin merkittävää, ei ole pakko matkustaa kauas. Läheltäkin voi saada mieleenpainuvia kokemuksia ja kaukomatkan tuntua: merta, jokia, polkuja ja historian havinaa. 

Kantavana teemana on paikkojen nostaminen kansainvälisten kohteiden joukkoon sopivasti pilke silmäkulmassa, mutta todellisiin vahvuuksiin nojaten.  Jokaisesta kunnasta nostetaan esiin alueelle merkittävä matkailuvaltti, jolloin ne muodostavat kokonaisuutena matkailijan eteen monipuolisen kattauksen koettavaa. Kampanjassa käytämme kansainvälisiä paikan nimiä: Kotka Del Sol, Fort Hamina, Bahia Virolahti, Frontera de la Miehikkälä ja Rio de Pyhtää. 

Nostamme maantieteellistä kiinnostavaa sijaintia lähellä pk-seutua ja monipuolista tuotepalettia. Kampanja toteutetaan maantieteellisellä geotargetoinnilla ja määritellylle kohderyhmäsegmentille, jotta se on mahdollisimman kustannustehokas ja tuottaa toivottua tulosta. Käytämme pääasiassa digitaalisia ja somekanavia. Kampanja näkyy siis siellä, missä on potentiaalista asiakaskuntaa. 

Olemme myös mukana kansallisesti merkittävässä ”100 Syytä matkustaa Suomessa” -kampanjassa, joka on Suoma ry:n toteuttama hyvin kohdennettu ja merkittävästi näkyvyyttä saava kampanja. Sadasta syystä viisi on Etelä-Kymenlaakson alueella. Verrattuna majoituskapasiteettimme ja matkailutuotteemme markkinaosuuteen koko Suomessa, tämä nostaa meitä kohteena aivan uudelle tasolle. 

Teemme myös aktiivisesti ansaitun näkyvyyden tavoittelua ja järjestämme sekä ryhmä- että individuaali mediamatkoja sekä bloggarimatkoja. Teemme huolellisesti taustatöitä ja työstämme matkaohjelmista inspiroivia ja toimivia. Näillä toimenpiteillä olemme jo saavuttaneet tai sopineet saavamme medianäkyvyyttä v. 2020 mm. seuraavissa medioissa: Mondo kesä-heinäkuu (79K lukijaa), Helsingin Sanomat (672K lukijaa), Opettaja-lehden retki-oppaassa (59K lukijaa), Rantapallo.fi-sivustolla (302K kävijää viikossa), Kansan Uutiset -verkkolehdessä (600 K lukijaa per kk), Hymy (175K lukijaa), Maaseudun tulevaisuus (vkl 350K lukijaa). Bloggariyhteistyöstä esimerkkinä Sara Tickle (Instagram 50,6K seuraajaa) joka sai postauksillaan lisättyä kiinnostusta tuotteisiimme kesäkuussa 2020. 

Matkailun edistämisen toimenpiteisiin kuuluu myös ammattilaiskentän tutustumiskäynnit matkailun tuottajille, joita on meneillään useita tämän kesän aikana.

Matkailuterveisin, 

Kati Paasi, matkailujohtaja, Cursor Oy
kati.paasi@cursor.fi