Mobile Menu

Maretarium auki jälleen koronasulun jälkeen

Maretarium sisäkuva

Maretariumissa odotetaan innokkaasti yleisölle avaamista koronasulun jälkeen. Maretarium haluaa osaltaan torjua epidemiaa ja niinpä Maretariumissa on tehty akvaariokierrokselle muutoksia ja ohjeistuksia vierailijoille. Maretariumissa huolehditaan vierailijoiden ja henkilökunnan terveydestä, mutta halutaan myös lisätä henkistä hyvinvointia tarjoamalla koko perheelle mukavaa ja turvallista tekemistä.

Maretarium suosittelee, että pääsyliput ostettaisiin jo ennakkoon Maretariumin verkkokaupasta, sieltä liput saa myös edullisemmin kuin kassalta ostettaessa. Kassaostoksiin suositellaan pankkikorttien lähimaksun käyttöä. Maretariumin kassalla huolehditaan, että kerrallaan akvaariokierroksella oleva kävijämäärä on sellainen, että seurueiden välistä kahden metrin turvaväliä on helppo noudattaa.

Opastuksille otetaan entiseen verrattuna enintään puolet henkilömäärästä: tunnin kestävillä kierrosopastuksilla henkilömäärä voi olla enintään 10 henkilöä ja puolen tunnin Meriteatteri -opastuksilla 25 henkilöä. Opastusten hinnat on myös puolitettu. Opastukset on varattava ennakolta. 

Akvaariotiloissa on vain yksi kiertosuunta, kierrosasut on poistettu toistaiseksi käytöstä ja lainattavia kyniä ei ole nyt saatavilla. Jos haluaa täyttää kalalajilistaa, kannattaa ottaa oma kynä mukaan. Omaa kynää tarvitaan myös #meidänmeri -sitoumuksen tekemiseen. Meriteatterin luontofilmiesityksiin pääsee kerrallaan enintään 30 henkilöä. 

Maretariumin pitkäaikainen akvaristi-sukeltaja Petri Päivärinta kertoo, että normaalikesän päivittäisiä Itämeri-altaan kalojen sukellusruokintanäytöksiä ei tänä vuonna järjestetä, sillä niissä yleisömäärä nousisi helposti yli 50. Kaloja kyllä ruokitaan päivittäin ja Itämeri-altaassa sukelletaan usein, mutta kalojen ruokinta-aikoja ei ole aikataulutettu ja ne vaihtelevat päivittäin. Päivärinta odottaa mielenkiinnolla avaamista ja asiakkaiden tapaamista ja arvelee, että suurin osa Maretariumin kaloista ei juuri reagoi siihen, että vierailijoita on taas talossa.

  • Monella kalalajilla on kesäkuun alussa menossa kutupuuhat ja ympäristön tapahtumat ei niitä silloin juuri kiinnosta. Jos avaisimme loppukesästä pitkän tauon jälkeen, kalojen reagointi voisi olla aivan toinen, pohtii Päivärinta. Erityisen näyttävää on nyt seurata kuhia. Kuhakoiraat puolustavat ja hoitavat kutureviireitään Itämeri-altaassa aivan alaikkunoiden vieressä.

Maretariumin luontokoululuokassa ei voi nyt puuhailla eikä tehdä tehtäviä, mutta siellä on paljon nähtävää, mm. korona-aikana kylmähorroksesta herätellyt sammakot ja rupikonnat sekä näiden tänä keväänä syntyneitä poikasia. Luontoluokasta voi ottaa mukaan paljon hyödyllistä tietoutta mm. kalaruokareseptivihkosia.

Maretariumin Meripuoti palvelee normaalisti. Maretariumin kahvila Meri Café Kristina palvelee noudattaen Suomen hallituksen antamia ohjeita. Meripuodista voi edelleen ostaa ruokaa Sapokan lammen kaloille. 

Koska tänä vuonna Maretariumin syntymäpäiväjuhlat jäivät väliin, lapsille on jaossa ilmapalloja koko avajaisviikon ajan.

Mikäli maamme koronatilanteeseen ei tule muutoksia, Maretarium on kesällä avoinna joka päivä 10-19, paitsi juhannusaattona 19.6. 10-14.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Sari Saukkonen, 040 3110 331, www.maretarium.fi