Mobile Menu

Lost in Katariina lauantaina 31.8.2019 

Ohjelmaa ja tekemistä koko Katariinan alueella!

Lost in Katariina eli LiK-kaupunkifestivaali kutsuu Katariinaan viihtymään kulttuurin parissa ja nauttimaan kauniista kaupunkimiljööstä. Tapahtuma levittäytyy koko Katariinan alueelle pihoihin, puistoihin ja kaduille ja on täynnä elämyksiä ja tekemistä monenkirjavan ohjelman parissa. Mukana on niin teatteria, kuvataidetta, musiikkia ja sirkusta kuin stand upia ja naurujoogaakin. Katariinassa voi kierrellä omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla.

Tapahtuman pääpaikkana on Tammikadun tapahtumatori, joka rakentuu lippakioskin kohdalle Tammikadun hiekkakentälle. Tammikatu katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä Vaahteratien risteyksen ja Tammikadun kerrostalojen väliltä. Kotkan kulttuuritoimen johtaja Tomi Purovaara avaa Lost in Katariinan klo 10, jonka jälkeen ohjelmaa riittää aina klo 18 asti. Tapahtuman jälkeen iltaa voi siirtyä viettämään Katariinan niemen muinaistulille.

LiK starttaa Tammikadulta

Tammikadun tapahtumatorilla on Katariinan asukastoimikunnan ja Anna Mamman kotikeittiön yhdessä rakentama katukeittiö sekä ohjelmalava ja tapahtuman infopiste ja käsityöläisten ja muiden myyjien myyntipöytiä. 31.8. on myös kansallinen siivouspäivä! Tammikatu on avoin paitsi kirpputorimyyjille myös käsityöläisille ja muille Lost in Katariina -henkeen sopiville tekijöille tulla myymään tuotteitaan.

Tule jalkaisin tai polkupyörällä, seuraa opasteita ja ilmapalloja

LiK- tapahtumapihojen tunnisteena on tuttuun tapaan ilmapallot. Lisäksi kaikki reitit on merkitty katuliidulla Tammikadulta tapahtumapihoihin. Tammikadun LiK-infosta voi hakea tai tapahtuman Facebook-sivulta avata oman kierroskartan esimerkkeinä kierrokset Kurvailua lasten ja leikkimielisten kanssa, Kuljetaan iskelmän perässä ja Irrottelua ja irtiottoja. Saavu Katariinaan jalan tai polkupyörällä. Autot voi pysäköidä esim. Sapokkaan tai Arto Tolsan P-paikalle.

LiK on monikerroksinen kombo kulttuuria, tekijöitä ja tarinoita

LiK on täynnä ohjelmaa, kuvataidetta, teatteria ja musiikkia. Tapahtumassa kuullaan tarinoita ja jaetaan elämyksiä. Aikanaan Katariinassa on ollut useita kivijalkakauppoja ja pieniä palveluyrityksiä. Taloissa on asuttu pienissä hellahuoneissa ja moni piharakennus on ollut asunto. Nyt suurin osa taloista on yhden perheen koteja ja elämä on muutenkin kovin erilaista kuin silloin ennen. LiK on paikka vaihtaa muistoja ja saada uusia. Yksi päivän tähtihetki on Marita Taavitsaisen konsertti entisen kotitalon terassilla. Musiikin lomassa kuullaan ehkä tarinoitakin.

Asuuko sisälläsi pieni estraditähti? 

Lost in Katariinassa voi paitsi katsella ja kuunnella myös laittaa itsensä likoon ja osallistua. Alla muutama tärppi elämyksistä, joiden tekemiseen voi osallistua:

Klo 13-14 Kuororekry, kuoronjohtaja Mikko Hauhia ohjaa tarttuvalla innolla kaikille avoimet kuoroharjoitukset. Treeneihin osallistujat saavat arvokkaat vinkit jatkaa lauluharrastusta itselle sopivassa kuorossa tai vaikka karaoketähtien stagella. Jos rakastat laulamista, älä jätä tätä väliin!

Klo 11 ja klo 14 Naurujoogaohjaaja Hanna Kurvin naurujoogatunnilla Kuusitie 20 pihalla tehdään erilaisia nauruharjoituksia ja syvähengityksiä, jotka aktivoivat naurulihaksia ja puhdistavat keuhkoja. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta naurujoogasta ja soveltuu myös tosikoille.

Klo 17:15-18 Katariina ennen ja nyt on matalan kynnyksen draamatyöpaja. Näyttelijät Ella Mustonen, Mirka Mylläri ja Osku Haavisto vetävät teatterityöpajan, jossa osallistuvat pääsevät teatterin keinoin luomaan tarinoita Kotkasta ja Katariinasta.

Klo 10-16 Kotkan taideseuran tuo tapahtumaan paitsi myyntinäyttelyn niin myös osallistavan maalaustapahtuman. Tule mukaan ja pian voit itsekin olla taiteilija! Mukana mm taiteilijat Katja Saastamoinen, Siv Rasi, Vuokko Salmenkivi, Kata Ögård ja Leena Laiho.

Klo 16-18 LiK päättyy kaupunkitansseihin Showryhmä Nemesiksen innostamana ja tanssiorkesteri Flangersin tahdissa. Lasten kanssa LiK:ssä voi moikata Maretariumin omaa maskottia Hanna-haukea, osallistua Ekamin matkailualan opiskelijoiden seikkailurataan ja viipyä Englanninkielisen päiväkodin avoimissa ovissa. Myös Kotkan nuorisoteatterin esitys kannattaa käydä katsomassa.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa

Tapahtuman järjestää Katariinan asukastoimikunta. Ohjelman tekijöiden lisäksi yhteistyökumppaneina ovat mm. Kotkan kaupunki, Illumitech Oy, K-Supermarket Pooki, Suomen Teemajuhlat Oy ja Ekami.

Lisätietoja: Facebook ja Instagram #Lostinkatariina sekä lostinkatariina@gmail.com
Lisätietoja, esiintyjien ja tekijöiden kuvat ja yhteystiedot
Anne Kainlauri / kainlauri.anne@gmail.com/ 044 536 1541