Mobile Menu

Kymijoen Lohisoitto avaa seudun festivaalikesän 24. kerran!

Poikkimusiikillinen Kymijoen Lohisoitto -festivaali alkaa keskiviikkona 5.6. Talkoovoimin rakentuva viisipäiväinen tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja tämän vuoden Lohisoitto on järjestyksessään jo 24:s.

Festivaaliohjelmisto tarjoaa tänäkin vuonna ainutlaatuisia ja unohtumattomia musiikillisia elämyksiä laaja-alaisesti moneen makuun – luvassa on korkeatasoisia musiikkinautintoja ulottuen mm. jazzista ja klassisesta musiikista rockiin ja bluesiin.

Konsertteja kuullaan tuttuun tapaan kirkoissa, saarimaisemissa Kuutsalossa ja Haapasaaressa, Merikeskus Vellamossa, Langinkoskella, Kiviniemen kartanossa ja Konserttitalossa. Ilmaiskonsertit soivat Kotkan ja Karhulan toreilla ja Isopuistossa kirkonkellokonsertissa.

Lohisoitto alkaa keskiviikkona 5.6. Avajaislohi-toritapahtumalla ja avajaiskonsertilla. Keskiviikon avajaiskonsertti pidetään Merikeskus Vellamon venehallissa, esiintyjäksi on kiinnitetty UMO Jazz Orchestra, solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen.  Konsertissa sukelletaan elokuvamusiikin maailmaan; ”Blue Notes on Silver Screen” -konsertti sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään.

Perjantai 7.6. huipentuu Kymi Sinfoniettan ja Pietarin Filharmonian yhteiskonserttiin, jossa näiden kahden huippuorkesterin ja Lohisoitto-festivaalin pitkäaikainen yhteistyö saa odotettua jatkoa. Konsertti on samalla Kotkan kaupungin 140-vuotisjuhlakonsertti. Yhteiskonsertissa soittaa suurorkesteri, jossa on mukana Kymi Sinfoniettan soittajien (32 muusikkoa) lisäksi noin 30 kärkisoittajaa Pietarin Filharmoniasta. Kapellimestarina on Pietarin Filharmonian kapellimestari Nikolai Alexeev ja pianosolistina klassisen musiikin kärkikaartiin lukeutuva Miroslav Kultishev.

Kotkan torilla soivat ilmaiset torikonsertit keskiviikosta perjantaihin ja lauantaina on vuorossa Karhulan tori. Lauantaina on tarjolla myös toista kertaa Lohisoiton historiassa järjestettävä Kirkonkellokonsertti Pyhän Nikolaoksen kirkossa Kotkan Isopuistossa. Lyömäsoittaja Vladimir Belov ystävineen soittavat muunnelmia ortodoksisista kirkonkellosävelmistä. Konserttiin liittyy myös asiantuntijaluento. Näihinkin on vapaa pääsy.

Tänä vuonna jatketaan myös kolme vuotta sitten lanseerattua, suuren suosion saavuttanutta musiikin ja hyvinvoinnin välisiä yhteyksiä esittelevää luentosarjaa, jossa vieraina on ollut alan huippututkijoita ja -asiantuntijoita esim. aivo- ja musiikintutkimuksen ja musiikkiterapian puolelta. 
Perjantaina 7.6 Hyvinvointi- ja musiikkiseminaarissa puhujiksi on tulossa lääketieteellisen genetiikan tohtori Liisa Ukkola-Vuoti ja neuropsykiatrinen valmentaja Hanna Untala. Merikeskus Vellamossa järjestettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Koko festivaalin ohjelman voit katsoa täältä: www.lohisoitto.fi