Mobile Menu

Kymi Sinfonietta tuo valoa ja ilonpilkahduksia syysiltoihin

Kymi Sinfonietta

Kymi Sinfoniettan syyskauden 2020 kolme seuraavaa, eli lokakuun konsertit tarjoavat yleisölle valoa ja ilonpilkahduksia pimenevien syysiltojen piristykseksi. Aluksi juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlaa, lokakuun puolivälissä päästään nauttimaan huippusellistin vierailusta ja lokakuun lopussa valokeilassa ovat orkesterin omat valovoimaiset muusikot.

Kymi Sinfoniettan lokakuun konsertit muodostavat kokonaisuuden, josta todella saa ammennettua hyväntuulista energiaa syksyyn. Ensimmäinen konsertti keskittyy säveltäjä, akateemikko Uuno Klamin kamarimusiikkiteoksiin pianisti Esa Ylösen ja Kymi Sinfoniettan muusikoiden esittämänä. Klamin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kymi Sinfonietta järjestää yhteistyössä Uuno Klami -seu-ran kanssa torstaina 1.10. Kotkan konserttitalolla ihastuttavat Klami-iltamat, joissa on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla harvoin esitettyjä säveltäjän pienimutoisempia kappaleita ja tutustua niiden taustoihin pianisti Esa Ylösen juontamana.

Kymi Sinfoniettan taiteellisen neuvonantajan Olari Eltsin johtamat Sellon lumoa -konsertit lokakuun puolivälissä tuovat solistiksi yhden kansainvälisesti kysytyimmän suomalaissellistin, Jonathan Roozemanin. Hän soittaa Joseph Haydnin virtuoosisen C-duuri-sellokonserton, josta on tullut yksi säveltäjänsä suosituimmista teoksista - sen sulokkuus ja leikkisä rytmillisyys tempaavat kuulijan mukaansa. Toisena teoksena konsertissa kuullaan Aaron Coplandin Appalakkien kevät -sarja, josta myönnettiin säveltäjälleen musiikin Pulitzer. Sarja on kuvaus mutkattomasta amerikkalaisesta uudisraivaajakulttuurista, ja siinä saattaa kuulla myös kaikuja yhdysvaltalaisesta kansanmusiikista.

Valovoimaa!-konsertissa lokakuun lopussa valokeilaan astuvat solisteiksi Kymi Sinfoniettan omat, myös orkesterin sosiaalisen median kanavilla laajalle yleisölle tutuksi tulleet muusikot – huilisti Auli Kontinen, oboisti Dimas Ruiz Santos, fagotisti Karita Siljander ja käyrätorvisti Janne Laine. Solistikappaleena on Mozartin Sinfonia Concertante, joka vie kuulijat leikillisyyden ja ihastuttavan huumorin maailmaan. Myös konsertin toinen säveltäjä, armoitettu humoristi Haydn osasi käyttää tätä ominaisuutta hyödykseen musiikissaan, hänen 80. sinfoniassaan se lyö kättä draamallisen kerronnan ja tummempien kontrastien kanssa upealla tavalla. Konserttimestari Raymond Cox liidaa, eli johtaa konsertit.

Marraskuussa kuullaan kolmen konserttikokonaisuuden sarja, joka siirtyi syksylle kevätkaudelta 2020. Näissä kolmessa ohjelmassa - Rion sydän, Puhaltajien ragtime ja Samettiset jouset - Kymi Sinfoniettan puhaltajat, jouset sekä Visa Haaralan (flyygelitorvi), Vladimir Belovin (vibrafoni) ja Ville Herralan (basso) trio tuovat yleisön kuultavaksi ihastuttavat ohjelmat Rio de Janeiron sielukkaista vaikutteista puhaltajien rytmikkääseen ragtimeen sekä jousten hivelevän samettiseen sointiin. Jousikonsertin solistikappaleena kuullaan Sibeliusta, Sarja viululle ja jousille, jossa on solistina Kymi Sinfoniettan toinen konserttimestari Linda Fogelsone.

KONSERTTIJÄRJESTELYISTÄ

Nyt Kymi Sinfoniettakin palaa jälleen lavalle elävän musiikin pariin! Syyskausi aloitetaan kuitenkin yleisön ja koko orkesterin turvallisuus edellä. Niinpä orkesteri noudattaa sekä viranomaisten että Suomen esittävän taiteen alojen kattojärjestöjen yhdessä tekemiä ohjeita ja suosituksia esitysten järjestämisestä poikkeusaikana.
Kymi Sinfonietta julkaisee tässä vaiheessa monen muun tapahtumatuottajan tapaan konsertit lokakuun alkuun saakka, ja seuraa tilanteen kehitystä loppukauden osalta ennen muiden konserttien julkaisua. Tässä tilanteessa Kymi Sinfoniettakaan ei voi myydä kausikortteja syyskaudelle 2020, mutta pitää kaikki kausikorttilaisten paikat varattuina seuraavaa normaalia kauttaan varten.
Sisätilojen kokoontumisrajoitusten ja turvavälisuositusten ollessa vielä voimassa lokakuun alkuun saakka Kymi Sinfoniettan konserttien kuulijoille on järjestetty saliin n. 1,5 metrin turvavälit. Samaan seurueeseen kuuluvat kaksi henkilöä (esim. pariskunnat tai ystävät) voivat ostaa vierekkäiset paikat, muuten paikat ovat yksittäisiä em. turvavälillä. Kaikki paikat ovat numeroituja. Lisäksi paikat myydään lohkoittain, ja sisääntulo on porrastettu niin, että eri lohkoissa istuvat eivät joudu tekemisiin toistensa kautta.
Koska lippuja on näin ollen myynnissä paljon normaalia vähemmän, n. 112-130 lippua/ konsertti, Kymi Sinfonietta järjestää kaksi konserttia kunakin konsertti-iltana. Konsertit alkavat klo 17 ja 20 ja niiden välillä salin tuolit, ovenkahvat, jne. desinfioidaan. Tiloja siivotaan muutenkin tehostetusti tilaisuuksia varten, ja käsidesiä on saatavana useassa pisteessä. Narikkaa ei ole, vaan takit otetaan mukaan konserttisaliin. Kymi Sinfoniettan kaikki liput ovat myynnissä Ticketmasterin kautta, jolloin asiakas voi asioida halutessaan täysin sähköisesti. Kuulijoiden yhteystiedot pyydetään mahdollista poikkeusviestintää varten.

Orkesteri kehottaa yleisöä tutustumaan www-sivuillaan oleviin turvallisuusohjeisiin ennakkoon. Orkesteri on saanut hyvää palautetta turvajärjestelyistään.

LIPUNMYYNTI

Syyskauden ensimmäisen kolmen konsertin liput tulevat myyntiin perjantaina 14.8. Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Mikäli tämä on mahdotonta, on puhelinneuvontaa tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta (orkesteritoimisto, puh. 05 234 4891). Tarvittaessa lipun voi lunastaa tai ostaa ennakkomyyntipaikoista: Kuusankoskitalosta, KooKoon toimistosta, orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka) ja Manskin (tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan.

Lisätietoja:
Riikka Luostarinen, toimitusjohtaja, puh. 050 570 6866, riikka.luostarinen@kymisinfonietta.fi