Mobile Menu

Kotka viettää Liikkujan viikkoa 16.-22.9.

kaupunkipyörä vuokraus Kotka Hamina

Kotka viettää Liikkujan viikkoa syyskuun 16.-22., jolloin kotkalaisia kannustetaan testaamaan arkiliikkumista itselle uudelle, kestävällä tavalla. Kaupunki järjestää viikon aikana haasteen nimeltä Uusi tapa liikkua, jossa kehotetaan kaupunkilaisia testaamaan arkimatka joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen.

Osallistujat voivat esimerkiksi kokeilla miten töihin matkaaminen onnistuu pyörällä tai bussilla auton sijasta, tai saisiko päivän liikunta-annoksen kävelemällä koulumatkan?

Tempaukseen mukaan lähteneet tunnistaa siitä, että päällä on jotain vihreää. On se sitten lakki tai takki, niin vihreät ihmiset toivon mukaan valtaavat Kotkan Liikkujan viikon aikana. Tempaukseen mukaan lähteneet osallistuvat myös arvontaan, jossa tulee olemaan mahtavat palkinnot.

Yritykset voivat vapaasti lähteä myös mukaan haasteeseen ja kotkalaiset toimijat ovat vapaita ideoimaan omia tapoja aktivoida uudenlaista liikkumista Kotkassa.

Edullisesti tai jopa ilmaiseksi joukkoliikenteessä

Viikon aikana KaaKaun kaupunkipyörillä 16.-21.9. kaikki alle tunnin vuokraukset ovat maksuttomia. Lisäksi auton vapaapäivänä sunnuntaina 22.9. kaikki alle 24 tunnin ajot ovat maksuttomia. Kaakaulla on Kotkassa 13 asemaa, joista voi vuokrata kaupunkipyöriä Donkey Republic -sovelluksen avulla. 

Kotkasta Kouvolaan tai Kouvolasta Kotkaan pääsee myös viikon aikana ketterästi ja edullisesti, sillä VR tarjoaa Liikkujan viikolla kolmen euron hintaisia Säästölippuja reitille. Säästöliput ovat saatavilla vain uudesta VR Matkalla -mobiilisovelluksesta.

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla fiksua liikkumista. Vuonna 2019 eurooppalaisena teemana on kävely.