Mobile Menu

Jukolan viesti Kotkassa kesällä 2026

Maailman suurimman suunnistustapahtuman Jukolan viestin järjestelyoikeudet vuodelle 2026 on myönnetty Kotkaan. Tapahtuman järjestävät kesäkuun puolivälissä Kymin lentokentän maastossa Kymin Suunnistajat ja Vehkalahden Veikot. Jukolan viesti järjestetään Kotkassa nyt ensimmäistä kertaa.

Jukolan viestin johtoryhmä päätti myöntää tulevien vuosien viestit seuraavasti:

  • 76. Jukolan viestin ja 47. Venlojen viestin vuonna 2025 paikkakunnaksi on valittu Mikkeli ja järjestäjäksi suunnistuksen erikoisseura Navi Mikkelistä.
  • 77. Jukolan viestin ja 48. Venlojen viestin vuonna 2026 paikkakunnaksi on valittu Kotka ja järjestäjiksi suunnistuksen erikoisseura Kymin Suunnistajat Kotkasta ja urheiluseura Vehkalahden Veikot Haminasta.

Jukolan viesti tehdään huipuille massatapahtuman vaatimuksien mukaisesti huomioiden kilpailumaasto ja kilpailukeskuksen palvelut. Paikkakunnan ja järjestäjän valinnassa huomioidaan myös tapahtuman järjestäminen eri puolella Suomea.
Näiden vaatimusten mukaisesti parhaimmiksi järjestäjiksi Jukolan viestin johtoryhmä arvio hakijoista Mikkelin ja Kotkan. Järjestämisoikeuden hakijoita oli neljä.

Jukolan viestin järjestelyoikeudet vuosina:

  • 2021 Napapiiri-Jukola, Rovaniemi, Ounasvaaran Hiihtoseura
  • 2022 Lukkari-Jukola, Mynämäki, Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat -52
  • 2023 Porvoo-Jukola (Borgå Jukola), OK Trian
  • 2024 Lakia-Jukola, Kauhava, Kauhavan Wisa ja Lapuan Virkiä

Jukolan viestin johtoryhmään kuuluvat edustajat Kaukametsäläiset ry:stä, Suomen Suunnistusliitto ry:stä ja Puolustusvoimista.