Mobile Menu

Lovi lomabudjetissa? Poimi Haminan ilmaiset kesämenot!

  • Lippuja Haminassa
Haminan kaunis linnoituskaupunki on aina sykähdyttävä käyntikohde. Tänä keväänä ja kesänä pikkukaupungissa on enemmän kivoja tapahtumia kuin koskaan. Tässä neljä meno- ja kohdevinkkiä, joista nauttiminen on ihan ilmaista. Kohdataan pikkukaupungin kujilla, puutarhoissa ja lippujen alla!

1. SUOMEN LIPPU 100 VUOTTA – KANSALAISJUHLA JA LIPPUMAAILMAN AVAJAISET

Suomen lippu täyttää 100 vuotta 28. toukokuuta. Tilaisuus on samalla Haminan Lippumaailman avajaisjuhla. Lipputornin puistossa alkavat tällöin liehua Pohjoismaiden ja Baltian liput ja RUK:n puistossa kaikki Suomessa liehuneet valtioliput Kalmarin Unionin ajasta siniristilippuun. Lipunnoston jälkeen Hamina Bastionissa pidetään yleisölle riemukas kansalaisjuhla, johon on myös vapaa pääsy. Haminan Lippumaailma rakentuu kokonaiseksi pikku hiljaa, ja tulevina vuosina Lippupuistossa eri puolilla kaupunkia liehuu kaikkien 193 YK-maan liput ympäri vuoden, talviaikaan valaistuina. Suunnitteilla on myös maailman suurimman Suomen lipun nosto arvoiseensa salkoon.

Haminan lippumaailma

 

2. KÄVELYRETKI HAMINAN LINNOITUKSESSA

Haminan upeaan linnoitukseen tutustuminen on tehty helpoksi. Nappaa mukaasi Kävely vanhassa Haminassa -kartta SpaHotel Haminasta tai kesäajan matkailuneuvonnasta Lipputornilta, ja kohtaa Haminan kujat rennosti kävellen. Kävelykartan reitti on helppo kulkea. Sen avulla tutustut mm. linnoituksen kirkkoihin, museoihin, muistomerkkeihin ja upeiden puupalatsien historiaan. Jos haluat, voit kiivetä myös keskustaa ympäröivien aitojen linnoitusvallien päälle ja kurkkia vallihautoihin!

3. TORITUNNELMAA HAMINASSA

Iloinen toritapahtuma sunnuntaina 27.5. klo 10-14 Haminan Kauppatorilla. Paikallisia tuotteita, tanssia, musiikkia ja leppoisaa kesätunnelmaa! Tutustu tapahtumaan

4. LINNOITUKSEN WANHAT PIHAT 31.7. - 4.8.

Viisitoista upeaa pihapiiriä avaa tänä kesänä porttinsa yleisölle Haminan vanhassa linnoituskaupunginosassa. Pihoilla voi nauttia vehreyden ja kukkasten lisäksi popup-kahviloiden herkuista, taidenäyttelyistä ja pihakonserteista sekä tehdä löytöjä kirpputoreilta. Puutarhat ovat avoinna tiistaista lauantaihin 31.7.-4.8. klo 12-18.

Vinkki: puutarhojen kiertämiseen kannattaa varata aikaa vaikka kaksi päivää, jotta kaikkea ehtii ihastella kiireettömästi! Samaan aikaan Haminassa vietetään Hamina Tattoo 2018 -sotilasmusiikkifestivaalia, jossa on myös reippaasti ilmaisohjelmaa.

Hamina Wanhojen talojen pihat

 

5. HAMINA TATTOON ILMAISKONSERTIT 31.7. - 4.8.

Hamina Tattoo 2018 -sotilasmusiikkifestivaalin aikana voit jammata tiistaista lauantaihin 31.7. - 4.8. Kesäpuiston puistokonserteissa. Joka päivä klo 11.00 Puistotalon terassilla eri maiden sotilassoittokunnat pistävät parastaan noin 45 minuuttia kestävän ilmaiskonsertin ajan. Tarkat soittokuntien esiintymispäivät ja -ajat voit tarkistaa Hamina Tattoo Magazinesta tai tapahtuman www-sivuilta. Soittokunnilla on rentoja popup-konsertteja myös samanaikaisen Linnoituksen Wanhat pihat -tapahtuman puutarhoissa. Kaikkiin puisto- ja pihakonsertteihin on vapaa pääsy – nauti vaikka joka päivä!

 

 

HAMINAN MATKAILUNEUVONTA

SpaHotel Hamina, Sibeliuskatu 32

Avoinna ma–la klo 8–20

p. 040 199 1330

KESÄLLÄ NEUVONTA MYÖS LIPPUTORNISSA:

Linnoituksen Lipputorni, Kaivokatu 6

LISÄTIETOJA NETISTÄ JA SOMESTA!

www.visithamina.fi

www.haminatattoo.fi

Facebook ja Instagram: #kohtaamistenhamina

KERRO ETTÄ KÄVIT HAMINASSA

#kohtaamistenhamina

#visithamina

 

 

 

Teksti: Sydänkevät 2018 -teemalehti/Anita Heikkinen

Kuvat: Mikko Pekka-Purho, Vesa Hovi