Mobile Menu

Linnoitusravintola Kamu! - herkkuja holviston kätköissä

  • kamuhaminaryhmille.jpg
  • kamuhaminapihvi.jpg
  • kamuhaminalinnoitus.jpg
  • Linnoitusravintola Kamu, Hamina.jpg
Yhteistyössä: Linnoitusravintola Kamu! Linnoitusravintola Kamu! tarjoilee herkkuja Hamina Bastionin salaperäisissä, historiallisissa kasemattiholveissa, vain kivenheiton päässä Haminan Raatihuoneelta.

Ravintolaan on helppo saapua autolla tai bussilla oven eteen asti. Linnoituspihalla on reilusti parkkitilaa, ja ravintolaan pääsee luiskaa pitkin. Paitsi kulkuyhteyksiltään, ravintola on esteetön myös filosofialtaan.

- Ravintola toimii työtoimintapaikkana erityistä tukea tarvitseville henkilöille, kertoo ravintolapalvelujen päällikkö Nina Tasa, jonka työnantaja Ravimäkiyhdistys ry. perusti Kamu!n 3 vuotta sitten.

Puhtaita makuja lounastajille ja ryhmille

Kamu! on suosittu lounasravintola, jossa on arkisin tarjolla monipuolinen noutopöytä. Iltaisin ja viikonloppuisin Kamu!ssa voi nauttia à la carte -listan herkuista. Holvisto on myös suosittu kokous- ja juhlapaikka. Pienempiä tilaisuuksia varten ravintolasta voi varata erillisen kabinetin, suurempia varten holveihin saa jopa 450 istumapaikkaa.

- Juhlatiloja kannattaa aina kysyä ajoissa. Autamme mielellämme suunnittelussa. Ruokailemaan muutoin tulevilta ryhmiltä toivomme ennakkovarausta, jotta voimme palvella parhaimmalla mahdollisella tavalla. Järjestämme toiveiden mukaisen ruokailun, joko noutopöydästä tai pöytiin tarjoiltuna, Tasa kertoo.

Entäs sitten se ruoka – millaisia herkkuja Kamu!lta voi odottaa?

- À la cartessa suosimme mahdollisimman puhtaita, aitoja ja selkeitä makuja. Lähiruokaa tarjoamme yhä enenevässä määrin. Listalle on tulossa myös enemmän kasvisruokaa ja täysin vegaanisia annoksia, jotka maistuvat kyllä muillekin kuin vegaaneille, Tasa vinkkaa.

Teemaillat ja villiyrtit houkuttelevat

Linnoituksen alueella kasvavia villiyrttejä, esimerkiksi vuohenputkea ja nokkosta, hyödynnetään ravintolassa kasvukautena. Ravintolassa on järjestetty aiempina kesinä erityisiä villiruokailtojakin. Erilaiset teemaillat ovat aina olleet Kamu!n vetonaula.

- Äitienpäivä- ja joulubuffetit ovat jo perinne, samoin Kello viiden tee -tapahtumat, jossa maistellaan teelajeja pikkuherkkujen kanssa. Kamu!ssa kaikaa säännöllisesti myös elävä musiikki, Nina Tasa kertoo Kamu!n tarjonnasta.

Linnoitusravintola Kamu!n aukioloajat, tapahtumat ja menut löytyvät osoitteesta www.ravintolakamu.fi, josta voi tilata myös Kamu!n uutiskirjeen. Tapahtumia voi seurata ja tykkäämisensä voi ilmaista myös Facebookissa, josta ravintola löytyy hakusanalla ravintolakamu.

 

Teksti: Anita Heikkinen  Kuvat: Milka Tarkiainen