Mobile Menu

Langinkosken Leidien Levynjulkistamiskonsertti Lyhty

  • Musiikki
  • 08.12.2019
Korkeavuorenkatu 11, Kotka

Langinkosken Leidien Levynjulkistamiskonsertti Lyhty

Langinkosken Leidit ovat vuosien varrella pitäneet useita joulukonsertteja mm. Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä. Nyt Langinkosken Leidit ovat tehneet joululevyn Lyhty. Levylle Lyhty on koottu lauluja eri vuosien varrella pidetyistä joulukonserteista. Levyn nimi, Lyhty, tulee Johanna Kurkelan saman nimisestä joululaulusta, jonka haminalainen musiikinopettaja Seija Kiiveri on sovittanut juuri Leideille: Lyhdyn sytytän kun tulee hämärä sen nostan koukkuun kuistille. Useat levyn lauluista ovatkin sovitettuja juuri Leideille. Levy koostuu niin perinteisistä tunnetuista joululauluista, kuin myös harvemmin kuulluista kappaleista.

 

Levy on Langinkosken Leidien toinen. Aikaisemmin Leidit ovat äänittäneet juhlalauluista koostuvan levyn On hetki. 

 

Langinkosken Leideissä laulavat: Seija Aalto, Sari Hakulinen, Hannele Harjula, Irene Sipari-Vilhunen, Merja Teva, Niina Villanen ja Maija Widemark. Joululevyllä ja levynjulkistamiskonsertissa Langinkosken Leidien kanssa tunnelmoivat: Esa Ylönen piano, Sirkku Mantere viulu, Eero Kesti alttoviulu, Noora Karjalainen huilu, Maria Urpalainen sello, Jonas Mäki kontrabasso ja Sami Virtanen kitara. Orkesterisovituksista vastaa Esa Ylönen.

 

Levy äänitettiin elokuussa Kotkan laulumiestalolla, missä pidetään myös levynjulkistamiskonsertti. Äänityspalvelusta vastasi Jouko Ahera. Langinkosken Leidit toivottavat kaikki tervetulleeksi levynjulkistamiskonserttiin Kotkan Laulumiesten talolle sunnuntaina 8.12. klo 18. Konsertissa on väliaika, minkä aikana on avoinna kahvio (Liput 12 €). Joululevy Lyhty maksaa 12 €.