Mobile Menu

Lähde liikkeelle Kotkan-Haminan seudun talveen

Hyvää oloa avannosta

Avantouinti – tai jään puuttuessa kylmävesiuinti – on monien rakastama talviaktiviteetti. Vaikka ajatus saattaa kuulostaa liian hyiseltä, kokemus on kuitenkin miellyttävä, kun avantoon kastautuu hyvin saunassa lämmitelleenä – ja kun tietää, että saunan lämpöön pääsee heti takaisin! Kun kylmään veteen on kerran uskaltautunut, se on kerta kerralta helpompaa. Palkkioksi saa nautinnollisen olon ja seuraavana yönä taatusti hyvät yöunet.


Avantouinti Marina Cafe Laiturissa Kotkassa

Oletko jo kokeillut lumikenkäilyä?

Lumikenkäily on tehokasta liikuntaa, jossa voi samalla nauttia hienosta talvisesta luonnosta ja sen hiljaisuudesta. Lumikengillä pääsee paikkoihin, joita ei kävellen tai suksilla voi saavuttaa! Omiin retkeilyjalkineisiin kiinnitettäviä kenkiä on saatavilla sekä aikuisten että lasten kokoja, ja kävelyä tasapainotetaan sauvoilla. Matkan pituus valitaan porukan iän ja kunnon mukaan, ja reppuun pakataan tietenkin hyvät retkieväät sekä lämmintä juomaa.

Lumikenkien vuokraus Lomakylä Santalahdesta

Luistelua ja jääpalloa kentillä ja hallissa

Sitten kun pakkaset ovat tulleet jäädäkseen, seudun kuntien alueelle jäädytetään useita hoidettuja ulkojääkenttiä ja luistelualueita. Jos sää on lauha ja kentät eivät ole jäässä, luistelun ja vaikka vauhdikkaan jääpallon makuun pääsee myös Kotkan jäähallin ja Haminan jäähallin yleisövuoroilla.

Kaakon ulkojääkentät ja luistelualueet

Hiihtoa hissukseen tai hiki pinnassa

Tiesitkö, että seudulla on satoja kilometrejä latuverkostoa? Vaihtoehtoja löytyy joka makuun: jyrkkiä nousuja ja laskuja heille jotka haluavat nostattaa sykettä, sekä tasaisempia reittejä leppoisaan sunnuntaihiihtoon. Eikä hämärä haittaa harrastusta: monet kuntoladuista on iltaisin valaistu. Kevättalvella lumitilanteen mukaan Kotkan-Haminan seudulla järjestetään myös monia laturetkiä.

Kaakon ladut ja hiihtoreitit

Laskettele, freestailaa, telemarkkaa!

Uuperinrinteiden laskettelukeskuksesta löytyy pakkasten saapuessa ja kauden käynnistyessä haasteita sekä perheen pienimmille että rinteiden eksperteille. Uuperiin houkuttelevat muun muassa eteläisen Suomen jyrkin musta rinne sekä leppoisa lastenrinne helppokäyttöisine naruhisseineen. Kaikenikäiset freestailaajat nauttivat laajennetusta SnowParkista ja uudesta MiniParkista. Uuperissa aloittelijakin voi oppia helposti laskettelua, lumilautailua ja telemarkkausta – opetusta lajeihin saa suositussa hiihtokoulussa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi!

Uuperinrinteet

Teksti: Anita Heikkinen