Mobile Menu

Kotkassa kummittelee

  • Karhulan Hovi

Tuntuuko välillä, että joku seuraa sinua? Kun käännyt ympäri, ei takanasi kuitenkaan ole ketään. Oletko varma, että näit nurkassa seisovan hahmon, vaikka valot sytytettyäsi huone on tyhjä? Et ole ainut! 

Kotkan-Haminan seudulla on tunnettu erilaisia kylmiä väreitä useissa eri paikoissa. Uskaltaisitko lähteä tutustumaan seuraaviin paikkoihin?

Jäänmurtaja Tarmolla tapahtuu kummia

Suomen sotahistoriassakin tärkeässä roolissa ollut Jäänmurtaja Tarmo on tarjonnut kävijöille hyytäviä kokemuksia. Kaikessa hiljaisuudessa työskennellet oppaat ovat pelästyneet, kun yhtäkkiä jäänmurtajan vanha kytkemätön puhelin on alkanut soida. Oppaan rohkaistuessa vastaamaan, on kuitenkin huomattu, ettei ketään ole luurin toisessa päässä.  Olisiko joku vuonna 1940 vuonna menehtyneistä vapaavahtilaisista jäänyt alukselle kummittelemaan. Kenties hän haluaisi varoittaa tuosta 39 ihmishenkeä vaatineesta pommituksesta. 

Meriniemen kummitukset

Kaunis vanha huvila Meriniemi on nostattanut karvoja pystyyn työntekijöillä. Etenkin yläkerrassa on tapahtunut selittämättömiä asioita. Siellä useita työntekijöitä on jäänyt mystisesti ovien taa. Yksin talossa ollessaan he ovat myös kuulleet askeleita, korkokenkien kopinaa, naurua ja viheltelyä. Tavarat ovat vaihtaneet paikkaa itsestään ja tunne, että jokin tuijottaa, on nostanut niskakarvoja pystyyn useammalla henkilöllä. Karmiva yksityiskohta on myös, että yläkerrasta on löydetty ovi, jonka takana on portaat, jotka eivät vie mihinkään. Yksi hyytävä todiste tuonpuoleisista vierailijoista on kuva, joka on otettu tyhjästä ruokasalista. Tarkkasilmäinen näkee, että sali ei olekaan tyhjä, vaan siellä onkin illanvietto menossa.

Rankin päätön mies

Suomen itsenäistymisen aikaan venäläinen vartiomies yritti piiloutua entisen sotilassaari Rankin kivikkoisiin onkaloihin. Jäätyään kiinni, hän menetti päänsä. Katkeroituneen venäläismiehen päätön haamu on jäänyt saareen kummittelemaan. Hänet on nähty kurkkivan vanhan kasarmin ikkunoista, jonka ullakolla hänen on todettu asustelevan. Talvisin saaren rannoille on ilmestynyt mystisesti jalanjälkiä koskemattomaan lumeen. On todettu, etteivät ne voi olla kuin kyseisen päättömän vartiomiehen.

Karhulan Hovin vanha rouva

Karhulan Hovissa kummittelee vanhempi naishenkilö. Kummitus saattaa olla aatelisrouva Fanny Ruth, joka miehensä William Ruthin kanssa asutti kartanoa, tai joku hänen jälkeensä kartanon emäntänä toimineista Ahlströmin tehtaan johtajien rouvista. Työntekijöiden mukaan Hovin vintillä narisee ja ovet aukenevat itsestään. WC-tilat ovat haamulla kovassa käytössä varsinkin öisin, kun on kuultu muun muassa vessan vetämistä. Hovissa ei uskota, että rouva olisi vihainen, mutta joku on katkeroittanut hänet. Olisiko isännällä ollut rakastaja, mikä on rouvan suututtanut?

Ps. Muistathan, että Suomessa muistellaan pyhimyksiä, marttyyrejä sekä vainajia Pyhäinpäivänä 3. marraskuuta. Älä siis ihmettele, jos kotisi ovelle ilmestyy ihka eläviä kummituksia!