Mobile Menu

Kotkan-Haminan seutu muutamassa tunnissa

  • Haminan vallit Kuva: Vesa Hovi

Onko sinulla luppoaikaa palaverien välissä tai ennen bussin lähtöä, ja et keksi mitään tekemistä? Oli sinulla aikaa tunti, kolme tai koko päivä, on Kotkan-Haminan seudulla sinulle paljon annettavaa. Lue tärpit seudun pikavisiitille!

1 tunti palaverien välissä

Jos olet Kotkassa, suosittelemme kävelyä pitkin Veistospromenadia. Samalla voit haukata raitista ilmaa ennen kotimatkaa ja ihailla mielenkiintoisia taideteoksia. Voit myös hyödyntää ilmaisen mobiilioppaamme opastusta lataamalla sen App storesta tai Play-kaupasta. Kotkan Keskuskadun varrella on monta kahvilaa ja ravintolaa, joista saat mukaan maittavat eväät kotimatkalle.

Jos sinulla on luppoaikaa Haminassa, pyörähdä Raatihuoneen ympäristössä ihailemassa vanhoja rakennuksia ja linnoituksen muureja. Kävele pitkin ympyräkatuja ja tunne historian havina!

Kolme tuntia aikaa seikkailuun

Kolme tuntia antaa sinulle ruhtinaallisesti aikaa tutustua Kotkan-Haminan seudun eri kolkkiin. Seikkailunhaluiset suuntaavat Pyhtäälle Sirius Sport Resortiin surffaamaan, lentämään tai seikkailemaan kiipeilypuistoon, ja erähenkiset paistamaan makkaraa Moronvuoren päivätuvalle (tällöin tarvitset oman auton käyttöösi). Kolme tuntia saa myös helposti kulumaan Merikeskus Vellamon näyttelyihin tutustuen ja pientä purtavaa ravintola Laakongissa nautiskellen.

Sirius Sport Resort Pyhtää

 

Kahdeksan tuntia Kotkan-Haminan seudulla

Jos sinulla on niin sanotusti koko päivä aikaa seudulla, mahtavaa! Tekemistä on niin paljon, että voi iskeä valinnan vaikeus. Kävisitkö tutustumassa Salpalinjaan Virolahdella ja Miehikkälässä, tutustuisitko Kotkassa Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan, vuokraisit SUP-laudan Santalahden lomakylästä vai lähtisitkö vuohivaellukselle Haminan Sivattiin? Aktiviteettien päälle on hyvä nauttia tuhti ruoka-annos ennen kotimatkalle lähtöä jossain seutumme monista ravintoloista. Kevyempään nälkään voi nauttia runsaan salaattiannoksen esimerkiksi Cafe Moliendossa Kotkan Keskuskadun varrella, ja isompi nälkä lähtee Kotkan Klubilla. Jos luomet alkavat ruoan päälle painaa liikaa, nappaa hotellihuone ja jää vielä toiseksi päiväksi!

Vuohivaellus Hamina