Mobile Menu

Koko perhe golfaamaan!

  • Kymen Golf, Kotka
Kymen Golf haluaa tarjota liikunnallisia ulkoiluelämyksiä esteettömästi kaikille. Seuran ylläpitämä Mussalon 18-reikäinen täysmittainen golfkenttä sijaitsee Kotkan kauniissa maisemissa meren äärellä.

Mussalon kentälle on vain 5 kilometriä Kotkan keskustasta ja noin tunnin matka pääkaupunkiseudulta. Kymen Golf ry:n puheenjohtaja Veli-Matti Pyysing haluaa riisua lajilta elitistisen maineen.

”Golf ei ole pönötystä, vaan todella hauska liikuntaharrastus. Golfissa saa pitkäkestoista liikuntaa, ja se on yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Joka pelikerralla ei tarvitse suorittaa koko rataa. Voi kiertää vaikka yhden reiän tai puolikkaan kentän.”

Esteetön kenttä lapsiperheille ja liikuntarajoitteisille

Golf sopii koko perheen harrastukseksi. Pelaamisen voi aloittaa noin 8-vuotiaana tai nuorempanakin. Kaikki pelaajat ovat seuran puolesta vakuutettuja. Mussalon kentällä saa kulkea lastenvaunujen kanssa, tai lapsen voi ottaa mukaan kantoreppuun.

Lapsille suositellaan kypärän käyttöä. Jos lajista innostuu, Kymen Golf tarjoaa junioreille ammattivalmentajan valmennusta, joka on ilmaista 15-vuotiaaksi asti. Talviharjoittelu tapahtuu Langinkoskella talvihallissa, jossa seuralla on golfsimulaattori.

Mussalon kenttä sopii myös liikuntarajoitteisille ja seura on järjestänyt golfpäiviä mm. kehitysvammaisille. Pehmeä alusta on jalalle ystävällinen ja jos ei jaksa kävellä pitkiä matkoja, voi vuokrata golfautoa. Kentällä ei ole mäkiä ja siirtymät ovat lyhyitä: kun pelaa yhden väylän, on heti toisen väylän alussa.

Pitkä pelikausi on Kotkan etu

Kenttä houkuttelee pelaajia myös kauempaa Suomesta. Kausi alkaa huhti-toukokuun vaihteessa ja päättyy joskus vasta joulukuussa.

”Vierailijat ovat tervetulleita ja pääsevät pelaamaan Green Fee:llä päivän. Pidempään viipyville on tarjolla kymppikortteja, jonka voi jakaa kaverin kanssa”, Pyysing sanoo.

Golfkentällä on ravintola, jossa on kauden aikana joka päivä tarjolla lounas sekä pientä purtavaa. Pelin jälkeen ennen ruokailua voi halutessaan saunoa. Golfravintolaa vuokrataan yrityksille ja yksityisille erilaisia tilaisuuksia varten. Lisäksi golfkentän vieressä oleva Santalahti Resort tarjoaa vierailijoille majoitusmahdollisuuksia viiden tähden leirintäalueesta luksushuviloihin.

 

Kymen Golf, Kotka

 

 

Teksti: Anita Heikkinen/Sydänkesä 2019 -lehti
Kuvat: Anssi Hypén, Kai Kilappa