Vimpa Islands

Vimpa Islands tarjoaa korkeatasoisia ohjelma-, aktiviteetti- elämys-, majoitus- ja ruokapalveluita luonnonkauniissa ympäristössä Vimpasaaren saaristotilalla ja Rakin Kotkan yksityissaarella ympäri vuoden. Rentoudu saaristomökissä sykähdyttävien merimaisemien ja luonnon äärellä lomaillen, järjestä perhetapahtuma uniikissa ympäristössä tai vietä unohtumaton tyky-päivä ainutlaatuisten elämysten parissa. Vuokraa tunnelmallinen saarimökki Rakin Kotkasta tai hyvin varusteltu rantahuvila Vimpasaaresta ja nauti merellisen luonnon kauneudesta ja rauhasta. Aktiviteettejä kaipaavalle lomailijalle, juhlijalle tai työporukalle tarjolla on viikinkiaiheisia teemalomia, sekä kalastus-, veneily- ja linturetkiä upeissa saaristomaisemissa. Itäinen Suomenlahti on Euroopan parhaimpia seutuja lintujen kevät- ja syysmuuton seuraamiseen.

Vimpasaari sijaitsee rauhallisella paikalla lähisaaristossa 10 minuutin ajomatkan päässä Haminan keskustasta. Pääset perille saakka autolla. Alueella on laadukasta huvilamajoitusta, vuokramökkejä, loma-asuntoja sekä tunnelmallisia saaristoaittoja. Rakennukset ovat ympärivuotisessa käytössä ja sijaitsevat rannan välittömässä läheisyydessä. Ympäristössä on hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn, patikointiin, marjastukseen, sienestykseen ja talvella hiihtoon sekä pilkkimiseen.

Rakin Kotka sijaitsee 10-20 minuutin venematkan päässä Vimpasaaren satamasta itäisen Suomenlahden valloittavassa saaristossa. Uskomattoman kaunis 27 hehtaarin kokoinen ekologinen luonnonsaari tarjoaa upeat puitteet lomailuun, saunailtoihin, perhejuhliin ja erilaisiin yritystilaisuuksiin. Saari on kokonaan Vimpan vieraiden käytössä ja sinne on rakennettu vanhan ajan saaristokylä. Osa rakennuksista on peräisin 1800-luvulta, mutta uudemmatkin rakennukset on tehty saaristolaistunnelmaa ja luontoa kunnioittaen. Uniikkia majoitusta on tarjolla jopa 60 henkilölle ja mökin vuokraukseen sisältyy merimatkat, rantasaunan käyttö, soutuveneellä soutelu ja tietysti vapaa liikkuminen saaren upeassa luonnossa. Saaressa on erikokoisia viihtyisiä mökkejä, tulitpa sitten yksin, kaksin tai suuremmalla porukalla. Kaikki tarvittava energia tulee saaren omista aurinko- ja tuulivoimaloista ja pääosa saarella tarjoiltavien aterioiden laadukkaista raaka-aineista on peräisin saaren omista metsistä, kasvimailta sekä läheisiltä merialueilta.

Saaren luonto on poikkeuksellisen kaunis ja maisemat mahtavia metsissä ja rannoilla, mutta myös terassialueilta. Lintubongaukseenkin saari sopii, sillä tuhatpäisten muuttajien kevät- ja syyreitti kulkee aivan saaren ylitse. Lintutornista voit ihailla kuvauksellista merimaisemaa ja merenranta tarjoaa lukuisia ihania piknikpaikkoja merimaisemien ihailemiseen ja rentoon yhdessäoloon. Voit myös osallistua kalastusretkille, veneretkille, luonto- ja teemamatkoille, kuten esimerkiksi Arktika-linturetkelle upeassa saaristoluonnossa ja Suomenlahdella. Kurkkaa kevään linturetkitarjonta Vimpan verkkosivuilta.

Alue on muinoin ollut viikinkien läpikulkureitillä, joten luonnollisesti Vimpassa voi myös eläytyä viikinkiaikaan teemaretkillä ja -illallisilla. Kesäisin nautitaan sulan veden aktiviteeteista, saunomisesta ja uimisesta sekä veneilystä. Talviaikaan hiihdetään, lumikenkäillään, jäägolffataan, moottorikelkkaillaan ja ajellaan ilmatyynyaluksella. Kivaa tekemistä löytyy kaikkiin vuodenaikoihin. Saarella on useita kokoustiloja, iso ulkotulialue, kaksi puilla lämpiävää isoa rantasaunaa, savusauna, hyvä uimaranta sekä palju merimaisemin.

Saari on turvallisen lyhyen merimatkan päässä mantereelta, jonne siirtyminen tapahtuu sään mukaan valituilla, turvallisilla veneillä. Talvella alueella liikutaan ilmatyynyaluksilla sekä moottorikelkoilla. Saareen pääsee myös helikopterilla.

Vimpa Islands noudattaa toiminnassaan vastuullisen matkailun periaatteita ja on ansainnut tästä työstään matkailun vastuullisuussertifikaatin.

Lue myös Maaseudun Tulevaisuuden artikkeli Vimpa Islandsista matkailukohteena ja katso tarkemmat tiedot Vimpa Islandsin omilta verkkosivuilta: