Kaunissaaren palvelusatama

Kaunissaari-nimisiä paikkoja on useampiakin, mutta se aito ja oikea löytyy Pyhtäältä, Itäisen Suomenlahden vesiltä, näppärän venematkan päässä Kotkan Sapokasta. Täällä vanhaa Satamalahtea reunustavat punaiset ranta-aitat ja venevajat. Idylliset kalastajatalot pihapiireineen ja kapeine kujineen kutsuvat hengittämään 1930-luvun kalastajayhteisön tunnelmaa, josta tämä rustiikkinen saaristokylä muistuttaa. Saarta peittävät tuulien muovaamat hienot merimänniköt. Pohjois- ja itärannalla sijaitsevat pitkät hiekkarannat houkuttelevat kiireettömään loikoiluun ja vesileikkeihin.

Kotkasta Kaunissaareen kulkevat yhteysalukset M/S Otava ja M/S Tekla, mutta pienvenesatama tarjoaa laituripaikkoja myös veneilijöille. Vierasvenesatama sijaitsee Kaunissaaren kyläalueella ja monipuoliset palvelut ovat kaikki lyhyen kävelymatkan päässä.

Sataman tiedot

Koordinaatit: 60° 20,6′ N / 26° 46,7′ E
Väyläsyväys: 1,5-2,5 m
Paikkaluku: 30-50
Kiinnitys: aisa ja peräpoiju
Laiturimaksu: 18 euroa/vrk, päivämaksu 5eur

Palvelut: info, kahvila, ravintola, käymälä, jätekatos, kauppa, yleinen liikenneyhteys, grilli/keittokatos tai nuotiopaikka, sähköpiste, leikkipaikka, suihku, nähtävyys, kalanmyynti.