Jalan – ihmeitä kävelymatkan päässä

Kiireetön kävely, vaiston varassa pysähtyminen ja paikallisen elämänmenon tutkailu ovat monesti lomien parasta antia. Nuuhki, katsele, kuulostele, kuntoile, istahda piknikille – omaan tahtiin edetessä nähtävyydet ja ympäröivä luonto aukeavat kaikille aisteille! 

Kotkansaaren upeisiin ja palkittuihin puistoihin voit tutustua kävellen tai hypätä pyörän selkään. Kotkansaaren puistoreitti on mitaltaan viisi kilometriä – poimi joukosta mieleisesi puistot tai kurkista kaikkiin. Kierros käsittää Sapokan Vesipuiston, Katariinan Meripuiston, Veistospromenadin, Haukkavuoren näkötornin, Palotorninvuoren puiston, Mansikkalahden, Sibeliuksenpuiston ja Yrttipuutarha Kotka-Reduttin. 

Maailmanluokan pikkukaupunki Hamina tarjoaa puolestaan historian havinaa sekä piipahduksia paikallisiin kahviloihin ja putiikkeihin. Ympyräkatujen varsilta löytyy tunnelmallisia puutalokortteleita, kirkkoja ja hallintorakennuksia. Kävelymatkan etäisyydellä Haminan historiallisessa ytimessä on paljon nähtävää ja koettavaa.

Muita kiinnostavia kohteita jalan tutustuttavaksi ovat arkkitehtuurin ystävän must-kohde Alvar Aallon Sunila sekä Yrityspuisto Karhu ja Tähti Kotkan Karhulassa. Kun näihin vielä yhdistät makuelämykset alueen kahviloissa ja ravintoloissa, rakennat itsellesi ja seurueellesi ikimuistoisen loman.

Varaa elämyksiä matkallesi verkkokaupastamme

Varaa

Poimintoja blogistamme