Mobile Menu

Kaunisaari Kuva Julia Kivelä
Superupea saaristo

Koe kylmät väreet arktisten lintujen muuttoparven lentäessä pääsi yli. Vietä rento kesäpäivä tai aktiivinen talvipäivä. Saavuta karut rannat, autenttiset kalastajakylät ja salakuljettajien tarinoiden tapahtumapaikat omalla veneellä, vuoroveneellä tai taksiveneellä. Kohtaa superupea saaristo!

Itäisen suomenlahden kansallispuisto

ITÄISEN SUOMENLAHDEN KANSALLISPUISTO

Uppoudu sotahistoriaan Ulko-Tammion saarella. Mietiskele Mustaviirin jatulintarhassa. Löydä Unescon maailmanperintökohde, Struven kolmiomittausketjun mittauspiste. Merialueelle sijoittuvassa Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa riittää ihmeitä rajavyöhykkeelle saakka.
 

The saari Kuva: Sofia Virtanen

THE SAARI 

Kun kotkalaiset puhuvat Saaresta, he tarkoittavat yleensä Kotkansaarta – saarelle rakennettua Kotkan keskustaa. Kun saavut Kotkaan, olet saaressa. Kun lähdet kohti ulappaa, olet kohta toisessa saaressa. Kaupungin joka kolkassa meri on vahvasti läsnä. Tutustu Kotkan kaupunkiin.

Veneilemässä Ulko-Tammiossa

VENEILY 

Suuntaa keula kohti ulappaa. Lepuuta silmiäsi karunkauniissa meressä ja saaristossa. Anna merituulen värittää poskillesi terve puna. Rantaudu sitten vierasvenesatamaan – saareen tai mantereelle –  ja siirrä varpaasi välillä kuivalle maalle. Jos et omista omaa, hyppää vuoroveneeseen tai taksiveneeseen. Lue lisää vierasvenesatamista ja saaristosta.

Lapset uimarannalla

KESÄKIVAA

Loju laiskana biitsillä ja ui välillä kohti ulappaa. Pakkaa piknikeväät ja käy päiväretkellä lähisaaressa. Kaappaa kainaloon SUP-lauta ja suuntaa kohti laineita. Joogaa kalliolla meren kohinassa, lokkien kirkuessa. Ime itseesi vahvaa voimaa merituulesta.

Leijalautailemassa meren jäällä

…JA TALVIRIEMUJA 

Hiihtele verkkaisesti pitkin jäätä, tai lähde leijalaudan vietäväksi. Istu matikkaa saalistaen yön pimeydessä tai narraa ahvenia kevätauringossa. Aja rallia pitkin jään pintaa Haminassa. Tee lumienkeleitä vastasataneeseen lumeen. Pulahda saunasta avantoon. Kuulostaa mahtavalta talvipäivältä, eikö vain? Lähde hiihtämään seutua sikin sokin tai laskettelemaan. Tutustu Kotkan-Haminan seudun talviaktiviteetteihin.