Mobile Menu

Paikallinen herkku, posso
Saatavana vain meiltä

POSSO

Siinä ei ole kirjoitusvirhettä, mutta siinä on paljon sokeria. Ja täytteenä herkullista omppohilloa (yhtä kuin omenahilloa, myös oikein kirjoitettu). Parhaimmillaan posso on tuoreeltaan hieman lämpimänä Kotkan kauppatorilla nautittuna.

Alvar Aalto Sunila

ALVAR AALTO 

Karhulan kupeessa, Sunilan kaupunginosassa lymyilee arkkitehtuurin erikoisuus: Sunilan tehdas ja asuinalue. Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli sen 1930-40 -luvuilla. Suunnittelipa hän samoihin aikoihin myös erään kuuluisan lasimaljakon, Savoy-maljakon, joka myös Aalto-maljakkona tunnetaan.

Merikeskus Vellamo Kotkassa

MERIKESKUS VELLAMO 

Kivalla säällä voit kiivetä meren aaltoa muistuttavan merikeskuksen katolle, aallon harjalle. Aallon uumenista löydät yllätyksiä museoista ja näyttelyistä. Näe mm. hylkyaarteita 1700-luvulta ja originaali Finnjet-laivan hytti iki-ihanalta kasarivuosikymmeneltä. Tutustu Merikeskus Vellamoon

Haminan ympyräasemakaava

HAMINAN YMPYRÄASEMAKAAVA 

Sanonta ”pää on pyörällä kuin Haminan kaupunki” on monille tuttu. Tiedätkö mistä se juontaa juurensa? Katsopa toisen kerran ilmakuvaa Haminasta, ja lähde sitten päiväkävelylle linnoituskaupungin romanttisille puutalokujille ja mahtaville linnoitusvalleille. Tutustu Haminaan tarkemmin. 

Pin up girl Kymin lentomuseossa

Lentomuseo 

Kymin lentokentällä on Karhulan Ilmailukerhon Lentomuseo, jossa voit kirjaimellisesti aistia historiallisten siipien havinaa! Noin 20 vanhaa lentokonetta, joista jokunen vielä käyntikelpoinen. Sopii kaikille menneiden aikojen aviaatiosta, vempeleistä ja moottoreista innostuville.