Mobile Menu

Karhulan Jokipuisto
Päheät puistot

Seudun kuuluisat, palkitut puistot saavat aikaan hyviä kylmiä väreitä ja innostusta iskeä lapio maahan omallakin pihalla. Puistoja saavutaan ihmettelemään pitkienkin matkojen takaa. Tiesitkö että Kotkassa puisto on koko kaupungin kokoinen?

Sapokan vesipuisto Kotka

KOTKAN KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO 

Kotka on yksi harvoista kansallisista kaupunkipuistoista, eräänlainen urbaani kansallispuisto. Ilman ahkeraa työtä tämä tunnustus ei ole tullut. Kun silmäilet tarkemmin uhkeita puistoja, arkkitehtuuria, luontoa ja kaupungin kulttuurihistoriaa, tiedät mistä on kyse.

Sibeliuksenpuisto Kotka

KAIKILLE AISTEILLE

Soita xylofonia merituuleen Katariinan Meripuistossa. Maistele rohkeasti rosmariinia Yrttipuutarha Redutissa. Uppoudu väreihin ja tuoksuihin Sapokan vesipuistossa tai Jokipuistossa. Liu’uta kättäsi pitkin karheaa kivipintaa Veistospromenadilla. Kaikkien aistien puutarhat vetävät melkein sanattomaksi.

Katariinan Meripuisto Kotka

MUODONMUUTOS 

Tiesitkö, että moninkertaisesti palkittu Sapokan vesipuisto oli ennen liettynyt lahdenpoukama? Tai että Katariinan Meripuisto on vanhaa öljysataman aluetta? Melkoinen muodonmuutos, vai mitä? Mutta eipä ihme, onhan ne paikallisella sisukkuudella rakennettu.