Mobile Menu

Haminan keskusta
Linnoitukset ja sotatantereet

Suomi on ollut vuosisatojen ajan Ruotsin ja Venäjän välisten rajansiirtojen areena. Kyllä siinä suomalainen sisuuntuu, kun olet milloin ruotsalainen, milloin venäläinen. Kotkan-Haminan seudullekin syntyi melkoisesti linnoituksia ja taistelutantereita.

Kyminlinna Kotka

KYMINLINNA 

Kyminlinnan linnoitus rakennettiin 1800-luvulla. Täällä on toiminut varuskuntia, vankileiri ja kulkutautisairaala. Ulkoalueita voit tutkia omin päin, sisälle pääset oppaan kanssa. Miljöössä on kuvattu kansalaissodan aikaiselle vankileirille sijoittuva elokuva Suomen Hauskin Mies.

Haminan keskusta puutalot

LINNOITUSKAUPUNKI HAMINA

Haminan kaupungin keskustaa ympäröi mahtava tähdenmuotoinen linnoitus. Samankaltaisia on maailmassa vain kaksi muuta: toinen Japanissa, kolmas Italiassa. Melkoisen uniikkia siis. Tutustu Haminan kaupunkiin tarkemmin.

Salpalinja

SALPALINJA

Suomen suurimmalla työmaalla talvisodan jälkeen oli jopa 35 000 rakentajaa. Noin 1200 kilometrin mittainen, itärajaa myötäilevä puolustuslinja päättyy Savukoskelle. Sille matkalle mahtuu muutama kivirakenne ja korsu. Vaella pitkin puolustuslinjaa, tai rentoudu vaikka korsupiknikillä. Tutustu Salpalinjaan. 

Saaristo ja meri Kuva: Vesa Hovi

MERITAISTELUT 

Jos Oolannin sota oli kauhia, niin sitä oli myös Ruotsinsalmen taistelu Kotkan edustalla vuonna 1790. Lopputuloksena 67 uponnutta alusta ja 8000 kaatunutta Venäjän keisarikunnan ja Ruotsin sotilasta. Kurvaa katsomaan merta Kotkan edustalla ja kuvittele sinne 450 sotalaivaa yhtä aikaa.