Mobile Menu

Ihastu Alvar Aallon Sunilaan

  • Alvar Aalto Kotka Sunila
Kaunis, Kauniimpi, Kantola. Alvar Aallon suunnittelema vanha tehtaanjohtajan asuintalo Kantola Kotkan Sunilassa on avannut arvokkaat ovensa yleisölle. Kantolassa on mahdollisuus järjestää esimerkiksi perhejuhlia ja pehmeälöylyinen rantasauna on vuokrattavissa rentoutumiseen.

Häät, ristiäiset tai sukujuhla Kantolassa, funkkis-arkkitehtuurin ytimessä? 

Vuonna 1937 valmistunut Kantola on ainutlaatuisen Alvar Aallon miljöön kruunu. Kaksikerroksisessa, avarassa talossa voi järjestää vaikkapa ristiäiset, sukujuhlan, syntymäpäivät tai tyylikkäät häät. Autenttisen linjakas funkkistalo on kalustettu ajan mukaisesti. Kantolaan mahtuu viettämään juhlaa jopa 100 henkeä. Aulassa on piano ja tilaa vaikka jazz-triolle.

Kantolan ja rantasaunan voi vuokrata Kotkan kaupungin Asiakaspalvelupiste Ruorin kautta. Kantolan esite, varaustilanne ja ohjeet tilojen varaamiseen löytyvät Ruorin nettisivuilta.  Tarjoilut voi tilata pitopalveluyrityksiltä juhlan luonteen mukaan. Emännöintipalvelusta ja Sunilan asuinalueen kulttuuriperinnöstä huolehtivan asukasyhdistys Pro Sunilan väki auttaa valitsemaan sopivan palvelutoimittajan ja neuvoo talon käytössä. Astiastot löytyvät talon puolesta suuremmallekin väelle.

Alvar Aalto Kotka Sunila

 

Vuokraa Kantolan rantasauna ja pulahda mereen

Kantolan mäntypihan läpi johtaa polku meren rantaan hirsirunkoiselle rantasaunalle, jonka tunnelma on lempeä ja hämärä. Saunatupaan mahtuu mukavasti n. 15 henkilöä samaan aikaan, ja löylyjen jälkeen voi jatkaa rentoa illanviettoa pienen keittiön turvin. Tuvan ikkunoista ja terassilta voi ihailla tehdasta, joka on kuin valtava valotaideteos mustan veden päällä. Saunan voi vuokrata yhdessä Kantolan kanssa tai erikseen.

Rannassa on myös betonilaituri ja pieni pätkä hiekkapohjaista rantaviivaa, josta voi sulan aikana pulahtaa Suomenlahden ja Kymijoen suiston sekoittuviin vesiin.

Alvar Aalto Kotka Sunila

 

Sunilan asuinaluekierros kulttuurinnälkäisille juhlavieraille

Jos juhlavieraasi arvostavat designia, arkkitehtuuria ja teollisen historian vaiheita, voit tilata opastetun kierroksen Pro Sunila -yhdistykseltä tai Kymenmatkat Oy:ltä.

Asuinalue syntyi tarpeesta saada teollisuuden työväestölle ja virkailijoille houkuttelevia asuntoja ja palveluja. Mäntymetsän keskelle nousi aikansa modernein tehdas sekä uraauurtavalla tavalla maaston muotojen mukaan sijoitetut asunnot ja huoltorakennukset.

Sunilan tehdas ja asuinalue on suurin toteutunut ja säilynyt Alvar Aallon suunnittelema kokonaisuus. Varomaton vieras saattaa Kantolassa rakastua menneen tukinuiton ja nykyisen teknologian maisemaan funkkistalon rauhoittavassa syleilyssä. Tule ihastumaan!

Alvar Aalto Kotka Sunila

 

Tiedustelut ja varaukset:

Asiakaspalvelu Ruori
Puh. 05 234 4444
ruori@kotka.fi
 

Lue lisää alueesta!

 

Psst... Kantolaan etsitään nyt uutta yrittäjää, lue tiedote aiheesta (18.3.2019).

 

Teksti: Anita Heikkinen

Kuvat: Rurik Wasastjerna, Noora Kiili