Mobile Menu

Hiihtoloman budjettimatka Kotkan-Haminan seudulla

  • Talvinen Kumparepuisto Kotkassa
  • Mikael Damkier
  • Laskettelu Uuperi
  • Talvinen tyttö Vellamon edessä Kuvaaja: Juha Karkkainen
Joulu takana, eikä kiinnostaisi käyttää suuria summia hiihtolomareissuun? Jonnekin olisi kuitenkin kiva lähteä, vaikka päiväreissulle jos ei muuta. Mitä jos et käyttäisikään hiihtoloman viettoon paljoa rahaa, vaan lähtisit lähelle ja säästäisit jo pelkästään matkakuluissa. Kotkan-Haminan seutu sijaitsee sopivasti lähellä pääkaupunkiseutua, halusit viettää lomalla viikon tai päivän. 

Saapuminen 

Kotkan-Haminan seudulle voit saapua niin omalla autolla E18-moottoritietä pitkin kuin julkisillakin. Junalla pääset helposti Kouvolassa vaihtamalla, ja suorimmin pääset bussiin hyppäämällä. Edullisia lippuja löytyy mm. Savonlinjalta sekä Onnibussilta heidän omien sivujensa kautta ja matkahuolto.fi-sivustolta. Pohjolan liikenne tarjoaa myös nettitarjouslippuja jälkimmäisellä sivustolla. 

Keskimääräinen suuntahinta aikuiselle Helsinki-Kotka reitillä (hinnat otettu 2.2.2018)
Onnibus 4 €
Savonlinja 9,80 € (rajoitettu määrä myös 1 € lippuja saatavilla)
Pohjolan liikenne 10 € 

Majoitus 

Majoituksen suhteen vaihtoehtoja löytyy ympäri seutua hintaluokasta toiseen. Majatalo Torppa Kotkan Korkeakoskella tarjoaa esimerkiksi neljän hengen huoneen 120 € /yö. Tässä majoittuu jo isompikin perhe! Valittavina on myös Sokos hotel Seurahuone, josta saa vihreällä kortilla muutaman euron alennusta, idyllinen Vierastalo Terikoff Pyhtäällä, tai jos budjetti antaa myöten niin miten olisi yö Spa Hotel Haminassa? Jos mikään näistä ei vielä napannut, niin lisääkin vaihtoehtoja löytyy! Muista varata majoitus ajoissa, sillä hiihtolomalla muutama muukin on ehkä lähtenyt liikkeelle. 

Tekemistä ja kokemista 

Lapsiperheille on tarjolla tekemistä niin ulkona kuin sisälläkin. Mikäli sää sallii, suosittelemme suuntaamista Suomen suurimpaan pulkkamäkeen Kumparepuistoon. Täällä vauhti huumaa päätä ja ilon riemulla ei ole rajaa. Omalla autolla Kumparepuisto on helppoa saavuttaa, mutta myös joukkoliikenteellä pääsee Karhulan linja-autoaseman kautta vaihtamalla. Linja 37B kulkee Karhulan linja-autoasemalta Muuralankujalle, sopivasti pulkkamäen läheisyyteen. 

Katariinan meripuisto sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Kotkan keskustasta. Reittiä perille voi vaihdella ja tehdä esimerkiksi lenkin meren rannalla, aloittaen Sapokan puoleisesta päästä. Meripuistossa voi leikkiä esimerkiksi Muumitalossa, soittaa ksylofonia meren äärellä tai ihastella Suomen majakoita pienoiskoossa. Myös esimerkiksi Kotkan saarella sijaitsevaa Veistospromenadia voi ihastella myös talvisaikaan ja piipahtaa samalla kadun varrella sijaitseviin tunnelmallisiin kahviloihin.

Merikeskus Vellamoon on ilmainen sisäänpääsy aina keskiviikkoiltaisin klo 17-20. Tänne voit siis suunnata kelistä riippumatta tutkimaan meneillään olevia näyttelyitä. Saman katon alla sijaitsevat Suomen merimuseo sekä Kymenlaakson museo. Näyttelyihin voi tutustua katsellen, tunnustellen, leikkien ja pelaten. Myös Haminan kaupunginmuseon ovet ovat avoinna keskiviikkoisin klo 14-18. 

Mikäli mieli tekee laskettelemaan tai lautailemaan kannattaa suunnata Haminaan. Uuperinrinteillä hissilipun tunniksi aikuinen saa 19 eurolla ja alle 12-vuotias lapsi 17 eurolla. 

Mukaan hiihtoloma matkalle kannattaa myös varata luistimet tai hiihtovälineet, kelin salliessa totta kai. 

Lataa myös ilmainen Kotkan-Haminan seudun mobiiliopas Googlen Play-kaupasta tai Apple App Stroresta hakusanalla Visit Kotka-Hamina ja valitse mieleisiäsi reittejä listasta!