Mobile Menu

Hiihtoloma edullisesti Kotkan-Haminan seudulla

  • Laskettelu Uuperi
  • Pulkkamäki talvi
  • Mikael Damkier
  • Talvinen tyttö Vellamon edessä Kuvaaja: Juha Karkkainen
Joulu takana, eikä kiinnostaisi käyttää suuria summia hiihtolomareissuun? Jonnekin olisi kuitenkin kiva lähteä, vaikka päiväreissulle jos ei muuta. Mitä jos et käyttäisikään hiihtoloman viettoon paljoa rahaa, vaan lähtisit lähelle ja säästäisit jo pelkästään matkakuluissa. Kotkan-Haminan seutu sijaitsee sopivasti lähellä pääkaupunkiseutua, halusit viettää lomalla viikon tai päivän. 

Saapuminen 

Kotkan-Haminan seudulle voit saapua niin omalla autolla E18-moottoritietä pitkin kuin julkisillakin. Omalla autolla matka kestää talvirajoituksilla Itä-Helsingistä Kotkan keskustaan noin 1h 20 min. Junalla pääset helposti Kouvolassa vaihtamalla, ja suorimmin pääset bussiin hyppäämällä. Edullisia lippuja löytyy mm. Savonlinjalta sekä Onnibussilta heidän omien sivujensa kautta että matkahuolto.fi-sivustolta. Pohjolan liikenne tarjoaa myös edullisia lippuja omilla sivuillaan (Pohjolan liikenne ajaa pikavuoroja vielä helmikuun 2019 ajan).

Keskimääräinen suuntahinta aikuiselle välillä Helsinki-Kotka (hinnat otettu 5.2.2019)
Onnibus alk. 5 €
Savonlinja alk. 8 € 
Pohjolan liikenne alk. 5 € 

Majoitus 

Majoituksen suhteen vaihtoehtoja löytyy ympäri seutua hintaluokasta toiseen. Majatalo Torppa Kotkan Korkeakoskella tarjoaa esimerkiksi neljän hengen huoneen noin 100 euron vuorokausihintaan. Tässä majoittuu jo isompikin perhe! Valittavina on myös Sokos hotel Seurahuone, josta saa vihreällä kortilla muutaman euron alennusta, idyllinen Vierastalo Terikoff Pyhtäällä, tai jos budjetti antaa myöten niin miten olisi yö Spa Hotel Haminassa? Jos mikään näistä ei vielä napannut, niin lisääkin vaihtoehtoja löytyy! Muista varata majoitus ajoissa, sillä hiihtolomalla muutama muukin on ehkä lähtenyt liikkeelle. 

Tekemistä ja kokemista 

Lapsiperheille on tarjolla tekemistä niin ulkona kuin sisällä. Mikäli sää sallii, suosittelemme suuntaamaan Suomen hienoimpaan (ainakin meidän mielestä!) pulkkamäkeen Kumparepuistoon. Täällä vauhti huimaa päätä ja riemulla ei ole rajaa! Omalla autolla Kumparepuisto on helppoa saavuttaa, mutta myös joukkoliikenteellä pääsee Karhulan linja-autoaseman kautta vaihtamalla. Linja 37B kulkee Karhulan linja-autoasemalta Muuralankujalle, sopivasti pulkkamäen läheisyyteen. 

Katariinan meripuisto sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Kotkan keskustasta. Reittiä perille voi vaihdella ja tehdä esimerkiksi lenkin meren rannalla, aloittaen Sapokan puoleisesta päästä. Meripuistossa voi leikkiä esimerkiksi Muumitalossa, soittaa ksylofonia meren äärellä tai ihastella Suomen majakoita pienoiskoossa. Myös Kotkansaarella (= Kotkan keskusta) sijaitsevaa Veistospromenadia voi ihastella talvisin ja piipahtaa samalla keskustan tunnelmallisiin kahviloihin.

Merikeskus Vellamoon on ilmainen sisäänpääsy aina keskiviikkoiltaisin klo 17-20. Vellamoon voit siis suunnata kelistä riippumatta tutkimaan käynnissä olevia näyttelyitä. Saman katon alla sijaitsevat Suomen merimuseo sekä Kymenlaakson museo. Näyttelyihin voi tutustua katsellen, tunnustellen, leikkien ja pelaten. Myös Haminan kaupunginmuseoon on keskiviikkoisin vapaa pääsy klo 14-18. 

Mikäli mieli tekee laskettelemaan tai lautailemaan kannattaa suunnata Haminaan. Uuperinrinteillä hissilipun tunniksi saa aikuinen 24 eurolla ja alle 12-vuotias lapsi 22 eurolla. 

Mukaan hiihtolomamatkalle kannattaa myös varata luistimet tai hiihtovälineet, kelin salliessa totta kai. Seudulla on paljon hyviä hiihtolatuja ja -reittejä sekä luistelualueita.  Myös lumikenkäily on mainio aktiviteettivaihtoehto. Lumikenkiä voit vuokrata Santalahti Resortista 15 euron päivähintaan.

Lisää vinkkejä talviloman viettoon Kotkan-Haminan seudulla voit lukea sivuiltamme. Muista jakaa hiihtolomareissusi kuvat Instagramissa käyttämällä hästägiä #visitkotkahamina!