Mobile Menu

Hamina Tattoo juhlii kesällä 2021

  • Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo täyttää 30 vuotta kesällä 2020. Rytmikkäästä sotilasmusiikista voi nauttia Haminassa jo tämän syksyn konserteissa.

Hamina Tattoo -festivaali täyttää tänä vuonna 30 vuotta, kuten myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Reserviupseerikoulu taas viettää 100-vuotisjuhlaa. Koronaepidemian vuoksi Tattoon huipennukset – Hamina Bastionin marssishow’t – valitettavasti juhlistavat vasta kesällä 2021 Tattoon juhlavuotta, Reserviupseerikoulua ja  varusmiessoittokuntaa.

– Toivomme RUK:n käyneitä saapumaan erityisesti perjantain marssishow’hun. Lauantain show’ssa, kuten myös koko Tattoo-viikon ohjelmassa, huomioimme sen, että varusmiessoittokunnassa on palvellut useita tunnettuja muusikoita, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.

Vielä ei ole täysin varmaa, mitä kansainvälisiä soittokuntia Tattoossa juhlavuonna nähdään. Neuvottelut ovat kuitenkin hyvin pitkällä Ranskan, Japanin, Yhdysvaltojen, Liettuan ja Irlannin kanssa.

NUORISON TAIDONNÄYTTEITÄ JA AAMUPÄIVÄKONSERTTEJA

Tuttuun tapaan luvassa on puistokonsertteja Kesäpuistossa ja letkeää tunnelmaa Tattoo-klubilla. Lasten ja nuorten soittokunnat saapuvat Haminaan jo lauantaina 1.8. harjoittelemaan. He esittävät oman Junior Tattoo -näytöksensä Hamina Bastionissa sunnuntaina. Junioripäivän päättää pop-konsertti, jonka pääesiintyjä on vielä salaisuus.

Vuonna 2018 ensimmäisen kerran toteutetut intiimit aamupäiväkonsertit saavat myös jatkoa.

– Veimme silloin esityksiä pienempiin tiloihin, joissa ei normaalisti ole konsertteja. Yleisö nautti musiikista mm. Lipputornissa ja Seurahuoneen Marski-kabinetissa, Kaukiainen kertoo.

TEKSTI: ANITA HEIKKINEN
KUVAT: HAMINAN KAUPUNKI